Skaņu tehnikas izmantošana 16.martā mainīs policijas taktiku (89)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lēmums par pastiprinātas skaņu tehnikas izmantošanu vienā no 16.marta pasākumiem mainīs Valsts policijas darbības taktiku, aģentūrai LETA atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Ministrs uzsver, ka uz visu pieteikto pasākumu laiku skaņu pastiprinošo līdzekļus izmantot nevajadzētu.

Pēc ministra domām, pašlaik ir pāragri prognozēt, vai skaņas izmantošana radīs pastiprinātus riskus sabiedriskās drošības jomā pasākumu laikā. Tomēr pagājušā gada pieredze liecina, ka šādi tika radīta «zināma konfrontācija», kuras pārtraukšanai Valsts policijai bija jāiesaista īpašo uzdevumu vienība, sacīja Kozlovskis. Pēc pērnā gada norisēm nacionālā apvienība pat pieprasīja Kozlovska demisiju.

Ministrs cer, ka šāds scenārijs šogad neatkārtosies. Tāpat tika pausta cerība, ka tiesa ļoti argumentēti ir izvērtējusi sūdzību par skaņu tehnikas izmantošanu. Kozlovsksis uzskata, ka tiesas lēmums par skaņu tehnikas izmantošanu, skatoties no sabiedrības drošības viedokļa, nav samērīgs. Turklāt, redzot pastiprinātas skaņas izmantošanas radītās reakcijas pagājušajā gadā, tas uzskatāms par pasākumu norisi traucējošu faktoru.

Lai izvērtētu tiesas argumentāciju, nepieciešams redzēt pilno tiesas spriedumu, kurš, kā pauda Kozlovskis, diemžēl būs pieejams tikai 28.martā, kad pasākumi jau būs aizvadīti un palikušas tikai atskaņas no tiem.

Runājot par gūtajām mācībām nākamajiem gadiem, Kozlovskis norādīja, ka nebūtu jāskatās likumu mainīšanas vai pilnveidošanas virzienā. Tā vietā būtu jāstrādā ar sabiedrības interpretāciju par pasākumu norises jēgu. Viņš norādīja, ka likums, kas regulē piketus un gājienus, atļauj skaņas tehnikas izmantošanu, jo atsevišķos pasākumos tas ir pilnībā pieņemams.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu