CSDD peļņu novirzīs stacionāro fotoradaru iegādei un direkcijas attīstības projektiem (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CSDD/LETA

Valdība šodien atbalstīja VAS «Ceļu satiksmes un drošības direkcija» (CSDD) valdes priekšlikumu novirzīt uzņēmuma 996 010 eiro peļņas daļu stacionāro fotoradaru iegādei.

CSDD pērn strādājusi ar 34,59 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš. Peļņa savukārt samazinājusies no diviem miljoniem eiro 2012.gadā līdz 1,63 miljoniem eiro pērn.

Ievērojot Ministru kabineta noteikumus, direkcijas pārskata gada 90% peļņas daļa par valsts kapitāla izmantošanu jeb 1,03 miljoni latu (1,47 miljoni eiro) būtu jāizmaksā dividendēs valstij. Valdība tomēr atbalstīja Satiksmes ministrijas priekšlikumu 996 010 eiro novirzīt stacionāro fotoradaru iegādei, bet atlikušo direkcijas pārskata gada peļņas daļu 637 009 eiro novirzīt direkcijas attīstībai.

Kā skaidro ministrijā, patlaban jau ir apzinātas 20 stacionāro radaru uzstādīšanas vietas, kā arī ir sagatavota dokumentācija iepirkuma procedūras uzsākšanai.

Novirzītās peļņas līdzekļi tiks novirzīti arī Biķernieku kompleksās sporta bāzes spīdveja stadionam, jo eksperti secinājuši, ka to ar samērā nelieliem līdzekļiem īsā laikā var atjaunot atbilstoši mūsdienu starptautiskajām spīdveja norises prasībām. Plānots atjaunot un sertificēt Rīgas spīdveja treku atbilstoši Starptautiskās motosporta federācijas (FIM) noteikumiem, organizēt Rīgā regulāras starptautiskas spīdveja sacensības, kā arī izveidot Rīgas spīdveja bērnu un jauniešu sporta skolu.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu