Lidostā Getvikā saļimusi sieviete iedzen cilvēkus šausmās (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: chrisotruro, CC BY-NC-SA 2.0

Aizvadītajā diennaktī lidostā Lielbritānijā cilvēkus pārņēma šausmas par sievieti, bažījoties, ka viņa sasirgusi ar Ebolas vīrusu un atvedusi to uz Lielbritāniju.

Britu mediji vēstī, ka sieviete, kas uz Lielbritāniju lidoja no Sjerraleones, sabruka lidostā īsi pēc lidmašīnas nosēšanās. Sieviete vēlāk nomira.

72 gadus vecā pasažiere lidojuma laikā vēmusi un svīdusi, un vēlāk nomirusi slimnīcā.

Vēlāk gan analīzes neapstiprināja, ka sieviete bija inficējusies ar Ebolas vīrusu, kas kopš februāra Āfrikas rietumos laupīja jau 826 cilvēku dzīvības.

Pēc notikušā lidmašīnai noteikta karantīna un identificēti pasažieri, kuriem lidojuma laikā varēja rasties kontakts ar sievieti.

Lidostas darbinieks medijiem stāstījis: «Mēs redzam, cik daudz cilvēku miruši no Ebolas. Tas ir biedējoši. Sieviete pamatīgi svīda un vēma. Mediķi ieradās, lai sniegtu palīdzību un nākamais, kas notika...glābšanas dienesti, lidostas pārstāvji un pat imigrācijas dienests. Viņi slēdza tiltiņu uz lidostu un noteica lidmašīnai karantīnu.»

Tiek vēstīts, ka piefiksēti pat degvielas uzpildes darbinieka dati.

Vēlāk gan izplatīta informācija, ka sievietei laboratoriski netika apstiprināta Ebolas vīrusa klātbūtne.

Ebolas vīruss ir smaga infekcijas slimība, ar ko uzliesmojuma laikā iespējams inficēties kontaktējoties ar slimnieku vai kontakta ceļā ar slimnieka piesārņotiem priekšmetiem. Tāpat jāizvairās no kontakta ar savvaļas dzīvniekiem, īpaši sikspārņiem, kuri ir infekcijas pārnēsātājs dabā.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu