Vai skeiteri nebojā miljoniem vērto «Gaismas pili»? (93)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle/LETA

Rīgas iedzīvotāji ir neizpratnē, vai tiešām par ceturtdaļu miljarda eiro no nodokļu maksātāju naudas esam uzbūvējuši vēl vienu grandiozu skeitparku, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums «4.studija».

Fotogalerijā: «Gaismas pils» no drupām līdz pilij

Kā vēstī raidījums, pēdējos gados Rīgā uzbūvēts ne viens vien skeitparks, taču paši ekstrēmo sporta veidu cienītāji savu prasmju pilnveidošanai neizmanto tos, bet pavisam citus objektus - piemēram, jaunuzbūvēto «Gaismas pili», kas liek uzdot jautājumu - vai šādi netiek bojāta par vairāk nekā 250 miljoniem eiro uzceltā bibliotēkas ēka?

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) pārstāvis Augusts Zilberts norāda: «Protams, ikviens ir pamanījis, ka šeit jaunās bibliotēkas pieguļošajā teritorijā šo te vietu ir iecienījuši arī dažādu ekstrēmo sporta veidu piekritēji - tas ir, skrituļslidotāji un skeitbordisti. Taču kopumā man būtu jāsaka, ka LNB attieksme pret šo te ir neitrāla.»

Viņš skaidro, ka uz vienas otras flīzes varbūt ir vērojama kāda vizuāla nepilnība, tomēr drīzāk tā radusies flīžu fragmentu uzstādīšanas procesā.

Populāras ekstrēmo sporta veidu cienītāju izklaides vietas ir arī Rīgas pieminekļi. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvis Jānis Asaris skaidro: «Gan pie Raiņa pieminekļa ir iecienīta vieta, gan pie Kalpaka pieminekļa. Bet šeit jāsaka, ka tīri tādus fiziskus bojājumus pieminekļiem mēs neesam konstatējuši. Šeit vairāk varētu runāt varbūt par to, ka tas ir ētiskas dabas jautājums.»

Tuvā nākotnē ir plānots atvērt vēl vienu betona skeitparku - Miera dārzā. Bet jautājums paliek - kāpēc skeiteri šos skeitparkus neizmanto, vēstī raidījums.

Paši skeiteri skaidro, ka pie pieminekļiem ir unikālas konstrukcijas, kādu nav skeitparkā.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu