Zināms, kāda varētu būt «Citadeles» bankas pārdošanas cena (179)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanas cena varētu būt 74 miljoni eiro, liecina portālā «Pietiek.com» publicētā vēstule ar ASV fonda «Ripplewood Holdings» izteikto piedāvājumu.

«Ripplewood Holdings» izteiktais piedāvājums liecina, ka investors 100% akciju vērtību novērtējis par 98,67 miljoniem eiro, bet valsts 75% plus vienas akcijas vērtība šādā gadījumā ir 74 miljoni eiro.

Tāpat dokumentā teikts, ka investors var šo cenu palielināt vēl līdz pat 25 miljoniem eiro gadījumā, ja bankas pašu kapitāls gada beigās pārsniedz biznesa plānā paredzēto.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) iepriekš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» teica, ka bankas akcijas ASV investīciju fondam tiks pārdota dārgāk, nekā sākotnēji novērtējusi investīciju pakalpojumu un finanšu konsultāciju sniedzēja «Prudentia».

Viņa neatklāja summu, par kādu pārdota banka, vien norādīja, ka sākotnēji «Prudentia» novērtējums bijis 64 miljoni eiro. Summa, par kuru «Citadele» tiks pārdota, esot lielāka.

Pašlaik Latvijas valsts īpašumā ir 75% mīnus viena bankas «Citadele» akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder ERAB.

Latvijas valdība akceptējusi «Ripplewood Holdings» izteikto bankas «Citadele» iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka «Ripplewood Holdings» iegādāsies 25% bankas «Citadele» akciju, 50% iegūs patlaban publiski nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās ERAB.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, viens no ASV investoriem, kas plāno iegādāties bankas «Citadele» akcijas, ir bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers. Starp investoriem ir vēl virkne finanšu nozarē pazīstamu uzņēmēju.

ERAB paudis atbalstu Latvijas valdības lēmumam pārdot «Citadeles» akcijas «Ripplewood Holdings».

Komentāri (179)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu