Dombrovskis: Uzklausīšana bija pietiekami sarežģīta (97)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Uzklausīšana EK viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos bija pietiekami sarežģīta, tā žurnālistiem pēc trīs stundu ilgās uzklausīšanas Eiropas Parlamentā (EP) paziņoja Valdis Dombrovskis (V/ETP).

«Manuprāt ir ļoti svarīgi, ka EK kandidāti iziet šādu uzklausīšanu. Tas stiprina EK demokrātisko leģitimitāti. Jebkurā gadījumā uzklausīšana bija pietiekami sarežģīta, jo kopumā tieši ekonomikas un finanšu joma ir tā, kura izraisa samērā skaidras ideoloģiskās domstarpības starp dažādām grupām EP, un tas skaidri bija redzams uzklausīšanas laikā,» atzina deputāts, piebilstot, ka tālākais lēmums ir EP deputātu rokās.

Vaicāts par uzklausīšanas grūtākajiem jautājumiem, Dombrovskis sacīja, ka tie pēc būtības bija samērā ideoloģiski.

«Ja labēji centriskajām frakcijām EP kopumā bija atbalstoša nostāja, tad no kreisi centriskajām frakcijām bija daudz jautājumu, kā būtu jāpārskata Eiropas Savienības (ES) makroekonomiskie mehānismi, bet tieši tas ir arī jaunievēlētā EK priekšsēdētāja uzstādījums, ka ir jānodrošina ciešāka sasaiste starp ekonomikas un sociālajām politikām, un tieši viceprezidenta eiro un sociālā dialoga jautājumos pienākums ir šo koordināciju nodrošināt,» skaidroja Dombrovskis.

Runājot par pašu uzklausīšanas procedūru, deputāts atzina, ka tas ir bijis ļoti nopietns pārbaudījums, kas prasīja lielu sagatavošanās darbu.

Komentāri (97)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu