Kariņš: Visas indikācijas norāda, ka Dombrovski apstiprinās komisāra amatā (70)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Visas indikācijas norāda, ka pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis (V/ETP) tiks apstiprināts darbam Eiropas Komisijā (EK), šādu viedokli aģentūrai LETA pauda EP deputāts Krišjānis Kariņš (V), kurš strādā Ekonomikas un monetāro lietu komitejā, kura ar nodarbinātības un sociālo lietu komitejas pārstāvjiem vakar trīs stundas ilgā uzklausīšanā uzdeva jautājumus Dombrovskim.

«Visas indikācijas norāda, ka grupas atbalstīs Dombrovska kandidatūru EK viceprezidenta eiro un sociālā dialoga amatam,» sacīja Kariņš, piebilstot, ka vēstule, kurā skaidrota kandidāta atbilstība amatam, jau ir uzrakstīta un, visticamāk, tā šodien tiks arī apstiprināta.

Jau ziņots, ka EK nākamais prezidents Žans Klods Junkers paziņojis par komisāru portfeļu sadalījumu jaunajā komisijā, kurā Dombrovskim ticis viens no viceprezidenta amatiem.

Dombrovskim līdz ar EK viceprezidenta amatu uzticēta atbildība par Eiropas Savienības (ES) eiro un sociālā dialoga nozari.

Kā viceprezidents eiro un sociāla dialoga lomā Dombrovskis cieši sadarbosies ar citiem viceprezidentiem. Savā atbildības jomā viņš vadīs un koordinēs darbu ar vairākiem komisāriem - ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisāru Pjēru Moskovisī, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāri Marianni Teisenu, finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības komisāru Džonatanu Hilu, iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu nozares komisāri Elžbetu Beņkovsku, reģionālās politikas komisāri Korinu Krecu un tieslietu, patērētāju aizsardzības un dzimumu vienlīdzības komisāri Veru Jourovu.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu