Lūdz pasargāt Latvijas iedzīvotājus no inficēšanās ar Ebolu (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) šodien ir nosūtījusi Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) vēstuli, kurā lūdz steidzami īstenot visus nepieciešamos pasākumus, lai pasargātu Latvijas iedzīvotājus no inficēšanās ar Ebolas vīrusu.

LVSADA pārstāvji uzsver, ka saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) paziņojumu, visām valstīm jābūt gatavām identificēt un ārstēt ar Ebolas vīrusu inficētos pacientus, kā arī jāsniedz iedzīvotājiem oficiāla informācija par to, kā izvairīties no saslimšanas.

Ņemot vērā infekcijas izplatīšanos, PVO 10.oktobrī pieņēma lēmumu par minēto pasākumu pastiprināšanu.

Vieglprātīga attieksme pret PVO ieteikumiem nav pieļaujama, jo noved pie traģiskām sekām, norāda arodbiedrībā, skaidrojot, ka to pierāda medicīniskā personāla inficēšanās ar Ebolas vīrusu, sniedzot palīdzību pacientiem Spānijā un ASV.

Medicīniskais personāls šajā ziņā ir pieskaitāms augstākajai riska grupai, tāpēc savlaicīgi nodrošināms ar nepieciešamajiem aizsarglīdzekļiem un jāapmāca, kā tie lietojami. Ne velti Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pagājušajā nedēļā personīgi uzdevis valsts veselības aprūpes sektorā sarīkot mācības cīņai ar Ebolas vīrusu.

Kā norāda LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris, «Organizēt nepieciešamos pasākumus tad, kad Ebolas vīruss tiks konstatēts, būs daudz par vēlu. Lai savlaicīgi pasargātu mediķus un pārējos Latvijas iedzīvotājus no inficēšanās, valdībai ir jārīkojas nekavējoties!»

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu