Zināms, kā rīkosies ar Kornēliusa Gurlita miljardu vērto kolekciju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bernes Tēlotājmākslas muzejs pieņems vācu kolekcionāra Kornēliusa Gurlita mantojumā novēlētās gleznas, svētdien vēstīja šveiciešu laikraksts «Sonntagszeitung».

Kā jau ziņots, maijā mirušais Gurlits pirmajā testamentā novēlēja muzejam savu vērtīgo kolekciju, kurā ir arī Pablo Pikaso, Anrī Matisa, Franca Marka, Paula Klē un Maksa Bekmana darbi.

Vēlāk tika atrasts vēl otrs testaments. Taču tiesa informēja, ka abi testamenti esot «savstarpēji papildinoši» un abos minēts viens un tas pats mantinieks vai mantinieki.

Kolekcijas vērtība lēsta ap vienu miljardu eiro. Tiek uzskatīts, ka daļu no tiem Otrā pasaules kara ebrejiem atņēmuši nacisti.

Bernes Tēlotājmākslas muzejs pieņems mantojumu, taču tas attiecas tikai uz darbiem, kuriem ir skaidri zināma izcelsme un kuriem nav citu īpašnieku, ziņo «Sonntagszeitung».

«Saskaņā ar zinošu informācijas avotu sniegtajām ziņām muzeja valdes sanāksmē 26.novembrī tikai parakstīs vienošanos, kuras saturs jau ir zināms,» teikts laikrakstā.

Taču muzeja pārstāve norādīja, ka joprojām norisinoties pārrunas ar Vāciju. «Turpinās konstruktīvas sarunas, taču tās vēl nav noslēgušās,» viņa teica. «Tāpēc nav vajadzības komentēt pieņēmumus, kuros ir daudz nepatiesības.»

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu