Ebolas vīrusa upuru skaits pārsniedz 4500 (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ebolas epidēmijā, kas gada sākumā uzliesmoja Rietumāfrikā, bojāgājušo skaits pārsniedzis 4500 cilvēkus, liecina svaigākie Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati, kas publiskoti piektdien.

PVO pavēstīja, ka saskaņā ar statistiku uz 14.oktobri septiņās valstīs reģistrēti 9216 inficēšanās gadījumi, un 4555 no inficētajiem ir miruši.

Septiņas infekcijas skartās valstis PVO sadalījusi divās grupās. Pirmajā grupā ietilpst Gvineja, Libērija un Sjerraleone, kas ir infekcijas vissmagāk skartās valstis.

Vissmagākā situācija ir Libērijā, kur līdz 13.oktobrim reģistrēti 4262 inficēšanās gadījumi un 2484 nāves gadījumi. Savukārt Sjerraleonē līdz 14.oktobrim reģistrēti 3410 inficēšanās gadījumi un 1200 nāves gadījumi.

Gvinejā, kur pagājušā gada decembrī epidēmija sākās, inficējušies 1519 cilvēki, no kuriem 862 miruši.

Otrajā grupā iekļautas valstis, kur inficēšanās gadījumi reģistrēti daudz retāk, tostarp Senegāla, kuru PVO piektdien pasludināja par brīvu no Ebolas vīrusa, jo pagājušas 42 dienas bez neviena reģistrēta inficēšanās gadījuma.

Otrajā grupā ietilpst arī Nigērija, kurā reģistrēti 20 inficēšanās gadījumi, no tiem astoņi bijuši letāli. Nigēriju varēs pasludināt par brīvu no Ebolas vīrusa nākamajā pirmdienā, ja līdz tam laikam netiks fiksēts kāds jauns inficēšanās gadījums.

Otrajā grupā tagad iekļauta arī Spānija, kur ar nāvējošo vīrusu inficējusies medmāsa, kas apkopa kādu misionāru, kas Ebolas vīrusi bija ieguvis Libērijā.

Šajā grupā nonākušas arī ASV, kur divas medmāsas inficējušās, aprūpējot kādu saslimušu Libērijas pilsoni, kas 8.oktobrī mira.

Visās septiņās valstīs kopumā inficējušies 423 mediķi, no kuriem 239 miruši.

Kongo Demokrātiskajā Republikā, kur plosās cits Ebolas vīrusa paveids, līdz 9.oktobrim bija reģistrēti 68 inficēšanās gadījumi. No inficētajiem miruši 49 cilvēki.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu