Policija: Pedofila fotorobots ir daudz precīzāks; iedzīvotājiem jauna iespēja ziņot (91)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Christos Tsoumplekas (Back again!), CC BY-NC 2.0

Valsts policija ir vienojusies ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, ka iedzīvotāji var ziņot par iespējamo tā dēvētā Imantas pedofila atrašanās vietu arī ar īsziņas palīdzību, to sūtot uz numuru 112.

Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs trešdienas rītā sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja: ņemot vērā iedzīvotāju norādījumus, policija vienojusies ar glābējiem, ka par pedofilu var ziņot arī ar īsziņas starpniecību, ja, piemēram, kāds pamana aizdomīgu personu sabiedriskajā transportā un nevar citādi telefoniski paziņot policijai.

Vienlaikus Sozinovs atzina, ka pedofila jaunais fotorobots ir daudz precīzāks, nekā tas, kas bija sagatavots pavasarī. «Es varu teikt, ka attēls ir daudz precīzāks. Ir mazāk saņemto ziņo no iedzīvotājiem, nekā pavasarī,» teica viņš.

Policijas pārstāvis arī norādīja, ka noziedznieka meklēšanā iesaistīts ļoti liels likumsargu skaits, taču viņš norāda, ka seksuālo varmāku meklēšana visā pasaulē ir sarežģīts process.

«Viņam nav saikne ar cietušo pirms tam, atšķirībā ar citiem noziegumiem [kad noziedznieks ir bijis pazīstams ar savu upuri]. Tomēr mēs uzskatām, ka viņš saprot, ko dara. Viņš izvairās no videonovērošanas kamerām.»

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu