Grišins min Imantas pedofila «īpatnības», kas apgrūtina viņa notveršanu (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Christos Tsoumplekas (Back again!), CC BY-NC 2.0

Tā dēvētais Imantas pedofils atkārtotos noziegumus visdrīzāk izdara pirmo reizi, to intervijā Latvijas Radio pastāstīja Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Šis ir viens no iemesliem, kāpēc noziedznieku policijai ir tik grūti notvert, norādīja Grišins.

Policija līdz šim pārbaudījusi visus par līdzīgiem noziegumiem pie kriminālatbildības sauktos noziedzniekus, kas nonākuši tās redzeslokā.

«Cilvēks, kas paveicis šos noziegumus, ir sociāli neaktīvs, līdz ar to policijas izmeklēšanas pasākumi līdz šim nav nesuši vēlamos rezultātus,» sacīja Grišins..

Policija arī nevēlas pieļaut atkārtotu bērnu viktimizāciju, nodarot atkārtotu morālu kaitējumu cietušajiem. Šī iemesla dēļ pirmās iezīmes par noziedznieku parādījušās vienu, divus mēnešus pēc notikušā, kad speciālisti, kas sniedza palīdzību cietušajiem bērniem, atļāva ar viņiem runāt par notikušo.

Grišins atzina, ka lielākā daļa - 70 līdz 80% - pedofilijas lietu noziedznieki ir pazīstami ar bērniem un viņu ģimenēm. Grišins atzina, ka šādi noziegumi ir atklājami vieglāk. Analoģiska rakstura noziegumi šogad fiksēti arī ārpus Rīgas teritorijas, tie visi esot atklāti.

Grišins tāpat norādīja, ka Imantas pedofila lietas izmeklēšanas procesā šobrīd nekādu izmaiņu nav, līdz ar to jaunietis, kuru trešdienas vakarā izdevies notvert iedzīvotājiem, visdrīzāk nav meklētais noziedznieks.

Jau ziņots,ka pēc LNT raidījuma «Degpunktā» rīcībā esošās informācijas iedzīvotājiem izdevies notvert jaunieti, kas līdzinās meklētajam noziedzniekam.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu