«Imantas pedofils» varētu būt pat trīs personas, pieļauj raidījums (66)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Tā dēvētais «Imantas pedofils», par kura upuriem šogad kļuvušas jau piecas meitenes, varēt būt divas, vai pat trīs dažādas personas. Par to LTV raidījumam «de facto» pastāstīja  Valsts policijas (VP) Rīgas reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ar policijas darbu ir apmierināts un trūkumus tajā pagaidām neredz. Kozlovskis sarunā ar «de facto» atzina, ka pieļauj VP amatpersonu atlaišanu sakarā ar šo izmeklēšanu tikai tad, ja kritika izskanēs no prokuratūras puses.

«Vērtējumam ir jābūt no procesa virzītāja, no prokuratūras. Ja policija būs kautko palaidusi garām, ko viņa varētu būt citu izdarījusi ar jau esošo resursu, ja konstatēs nepietiekamu uzmanību, nepietiekama intensitāti, paviršumu,» uzsver Kozlovskis.

Kozlovskis atzina, ka Latvijas iekšlietu ministrija vērsusies pēc palīdzības pie Lietuvas kolēģiem, jo Latvijā šādu noziegumu izmeklēšanai pietrūkst tehniskā nodrošinājuma. '

«Latvijā ir jāmodernizē biometrijas datu apstrādes iespējas, kas ļautu uzlabot personu identifikāciju. Esmu vērsies pie Lietuvas kolēģa, lai sniegtu tehnisku atbalstu tieši izmeklēšanas nolūkos neteikšu kādas darbībās, bet viņiem ir labākā situācija ar šo spēju,» norāda Kozlovskis.

Ministrijā norāda – līdzīga veida noziegumi ilgi izmeklēti arī citās valstīs. «de facto» apkopotā informācija šo apgalvojumu apstiprina. Sērijveida varmāku uzbrukumi uz ielās vai kāpņu telpās mēdz ieilgt arī ārzemēs, tostarp kaimiņos Lietuvā un Igaunijā.

Tikmēr Imantas iedzīvotāji ar izmeklēšanas ātrumu, šķiet, nav apmierināti. «de facto» novēroja kādas aktīvistu grupas sanāksmi darba dienas vakarā. Sanākušo jauniešu bariņš plānoja ielas patruļas un sprieda par to, kā tieši Imantas pedofilu plāno aizturēt, kaut gan VP skaidri norāda, ka to darīt ir aizliegts.

Šādu brīvprātīgo grupu paliek arvien vairāk. Pavasarī darbojās vien organizācija ar nosaukumu «Imantas aizsargi» - vietējo skolu audzēkņu vecāki. Tagad iesaistījušās gan apsardzes firmas, gan moto klubi un gadījuma grupas kā šī. «Imantas aizsargi» par savu mērķi pasludina vienkārši nozieguma novēršanu, bet stāvlaukumā sanākušie cer varmāku sagūstīt.

Policijā norāda, ka ik dienu patrulē Pārdaugavas rajonos un ne tikai meklē varmāku, bet arī uzmana brīvprātīgos.

«Strādājam Imantā kopā ar viņiem, cenšamies skaidrot, ka ja viņi pārkāps likumu, stāsies likuma priekšā, ka jebkurš cits noziedznieks. Tagad šis apvienojas arvien jaunas šādas grupas, viņi domā, ka taisīs linča tiesu. Bet viņi pārkāps likumu un nekad nevar būt 100% pārliecība, ka tas ir īstais pedofils,» intervijā «de facto» uzsver Andrejs Sozinovs.

Policijas klātbūtni Pārdaugavā jūt. Redzētas patruļmašīnas, tāpat drošības sargi strādā arī neuzkrītoši. Ar katru dienu uz māju durvīm, stabiem un pieturās parādās arvien vairāk noziedznieka fotorobotu. Viens otru uzmana arī skolēni, vecāki pavada līdz mājām jaunākus, puiši - meitenes.

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu