Kāds gadījums liek apšaubīt policijas darba kvalitāti «Imantas pedofila» lietā (130)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bažas par policijas darba kvalitāti, izmeklējot tā saukto «Imantas pedofila» lietu, radījis arī gadījums, kurā kāds policists cietušās meitenes vecākiem piedāvājis atteikties no iesnieguma rakstīšanas, šovakar ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «de facto».

Kāda Pārdaugavas iedzīvotāja «de facto» atklāj – nesen viņas deviņus gadus vecajai meitai kāds vīrietis mēģināja uzbrukt kāpņu telpā. Kāds vīrietis bija ienācis līdzi meitenei kāpņu telpā. Par laimi – viņš ticis iztraucēts un ātri vien aizbēdzis.

Uz notikuma vietu izsaukti gan mediķi, gan policisti. Tomēr cietušās meitenes mammai šokējošs šķita likumsargu piedāvājums kriminālprocesu nemaz nesākt. To viņa uzskata par nepieņemamu.

«Policija ieradās ātri, arī mediķi ieradās, meiteni pratināja, arī mediķi viņu apskatīja, miesas bojājumi nekādi netika konstatēti, un tajā brīdī policijas darbinieks mani pasauca otrā telpā, kur vedināja uz tādām domām, ka nav nekādi nopietni miesas bojājumi, ka nav pamata uz kā ierosināt krimināllietu,» stāsta meitenes mamma Diāna.

Meitenes mamma uzstāja notikušo tomēr pienācīgi dokumentēt. To ieteica arī ātrās palīdzības ārsts. Un policisti kriminālprocesu ierosināja.

Valsts policijā nekomentē, vai šāda situācija patiešām notikusi, tomēr vienlaikus uzsver, ka tiesībsargi dara visu iespējamo, lai noziedznieku aizturētu.

«Skaidrosim apstākļus vai kāds no darbiniekiem bija nepareizi izteicies sarunā ar cietušiem,» raidījumam saka Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Amatpersona norāda - piedāvājums no policijas darbiniekiem nesākt kriminālprocesu ir pretlikumīgi, un katram iedzīvotājam, tādu saņemot, jāziņo valsts policijas vadībai.

Valsts policijas darbinieku iespējamos pārkāpumus vai neētisku rīcību vērtē un izmeklē Valsts policijas iekšējās drošības birojs.

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu