«Ripplewood»: Piedāvājums «Citadeles» iegādei joprojām ir spēkā (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Images_of_Money, CC BY-SA 2.0

Potenciālie bankas «Citadele» valstij piederošo akciju pircēji «Ripplewood Advisors» ir apstiprinājuši, ka izprot - līguma atlikšana ir tikai tehniskas dabas jautājums. Ministru kabinets darījumu ir apstiprinājis, un investoru piedāvājums joprojām ir spēkā, paziņojumā medijiem informē Ministru kabinets.

Ministru kabinets informē, ka sakarā ar Latvijas Privatizācijas aģentūras (LPA) valdes atkāpšanos līguma parakstīšana ar bankas «Citadele» investoru notiks, kad tiks apstiprināta jaunā valde.

Valdības lēmums par bankas akciju pārdošanu starptautiskajai investoru grupai, ko pārstāv «Ripplewood Advisers», ir spēkā un darījumam ir jānotiek Eiropas Komisijas noteiktajā termiņā, uzsver premjere Laimdota Straujuma (V).

«Uzskatu, ka šobrīd ir nepieciešams parakstīt pārdošanas līgumu, lai jaunie bankas īpašnieki varētu uzsākt darbu pie «Citadeles» turpmākas attīstības, kas dos arī būtisku pienesumu Latvijas banku sektoram un ekonomikai. LPA valdes neprofesionālā rīcība, atkāpjoties īsi pirms līguma parakstīšanas, ir bezatbildīga. Ekonomikas ministra uzdevums ir apstiprināt LPA valdi un organizēt līguma parakstīšanu,» uzsver premjere.

Straujuma norāda, ka «Ripplewood Advisors» pārstāvētās investoru grupas piedāvājumu kā labāko iespējamo gan Latvijas ekonomikai, gan bankas turpmākajai attīstībai ir atzinusi gan Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kam pieder 25% bankas «Citadele» akciju, gan Latvijas Privatizācijas aģentūras piesaistītais finanšu konsultants «Societe Genenral» un juridiskais konsultants «Linklaters».

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu