Par Dombrovska padomniekiem kļuvuši arī trīs latvieši (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunā eirokomisāra Valda Dombrovska (V) birojā kā padomnieki darbosies arī trīs latvieši, aģentūru LETA informēja Dombrovska biroja pārstāve Žaneta Vegnere.

Dombrovskis par savu padomnieku ir izraudzījies Gintu Freimani, kurš kādreiz bija Ministru prezidenta padomnieks tautsaimniecības jautājumos. Pirms darba sākšanas Eiropas Komisijā viņš bija padomnieks Finanšu ministrijā, kur atbildējis par ārējām attiecībām ar starptautiskajām finanšu institūcijām un par investīciju projektu attīstību.

Elīna Melngaile laikā no 2004. līdz 2009.gadam vadījusi Dombrovska biroju, kad viņš bija Eiropas Parlamenta deputāts. Viņa arī bijusi iepriekšējā eirokomisāra no Latvijas Andra Piebalga padomniece. Tāpat Melngaile ir bijusi Ministru prezidenta padomniece Eiropas Savienības jautājumos.

Trešā Latvijas pārstāve - Žaneta Vegnere - laikā no 2007. līdz 2014.gadam bijusi Eiropas Parlamenta mediju politikas direktora padomniece, bet pirms tam - Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas preses padomniece. Vegnere darbu Eiropas Parlamenta mediju dienestos sākusi 2003.gadā.

Dombrovska birojā darbosies vēl vairāki latvieši - Rita Voine, kura bija Eiropas Parlamenta deputāta Valda Dombrovska biroja vadītāja, iepriekš koordinējusi Eiropas Parlamenta deputātu Alda Kušķa un Ivara Godmaņa biroju darbu, un Laila Bernere, kura strādāja Eiropas Komisijas attīstības komisāra Andra Piebalga birojā.

Jau ziņots, ka Dombrovskis par savu vadītāju ir izvēlējies somu Tanelī Lahti. Viņš iepriekš ir vadījis Eiropas Savienības ekonomikas, monetāro lietu un eiro komisāra Jirki Katainena kabinetu, bet pirms tam bijis Katainena priekšgājēja Oli Rēna padomnieks. Par Lahti vietnieku iecelts Massimo Suardi, kurš iepriekš bijis biroja vadītāja vietnieks Oli Rēna birojā.

Birojā kā padomnieks strādās arī Jans Ceisens, kurš kopš šā gada sākuma bija padomnieks iekšējā tirgus un pakalpojumu komisāra Mišela Barnjē birojā, kā arī Karolīna Leiba, kas no 2012.gada bijusi padomniece Oli Rēna birojā. Sākot no šī gada, viņa strādāja Jirki Katainena birojā. Savukārt Rakela Lukasa no 2012.gada bija padomniece Eiropas Komisijas prezidenta Žozē Manuela Barrozu birojā, kur atbildējusi arī par nodarbinātības un sociālo lietu jautājumiem.

Sākot pildīt eirokomisāra pienākumus, Dombrovskis kā vienu no pirmajiem uzdevumiem izvirzījis eirozonas valstu budžetu veidošanas uzraudzību nākamajam gadam.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisijas viceprezidenta Dombrovska pārraudzībā ir ekonomikas un monetārās savienības jeb eirozonas attīstības jautājumi, Eiropas Savienības dalībvalstu makroekonomisko politiku koordinēšana, dalībvalstu budžetu un strukturālo reformu ieviešanas uzraudzība, nodokļu un muitas jautājumi, sociālais dialogs, kā arī vairākas citas atbildības jomas.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu