Vīķe-Freiberga norāda, kas būtu jādara, lai beigtos karš Ukrainā (542)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai beigtos karš Ukrainas austrumos, būtu vispirms jāslēdz robeža starp Krieviju un Ukrainu, jāpārtrauc cilvēku un karavīru plūsma pāri robežai un jāiesūta Ukrainā starptautiski novērotāji, kas pārliecinātos par to, ka šī robeža tiešām ir slēgta, intervijā Latvijas Radio norādīja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

«Tikai tad var sākt domāt par to, kā bez ieroču klātbūtnes runāt par iekšējām reformām, kas būtu vajadzīgas Ukrainai, lai austrumu rajonu iedzīvotāji varētu justies uzklausīti, jā tā ir viņu sūdzība,» sacīja Vīķe-Freiberga.

Tāpat Vīķe-Freiberga uzskata, ka Ukrainai būtu jāpalīdz ar bruņojuma piegādi.

«Domāju, ka viņiem būtu ārkārtīgi vajadzīgas pretraķešu iekārtas un tādas lietas. Un, ja ukraiņi to prasa, es neredzu, ka tā būtu eskalācija, jo Krievija taču zvēr, ka viņiem tur nav nekāda darīšana. Viņu tur nav. Kā var būt divas lietas: no vienas puses, traucēs krieviem, ja iedos kādu bruņojumu ukraiņiem, no otras puses, viņi zvēr, ka viņi tur vispār neesot. Par ko tad viņi uztraucas?» jautā eksprezidente.

Jau ziņots, ka Vaira Vīķe-Freiberga darbojas Augsta līmeņa amatpersonu darba grupā (Panel of Eminent Persons on European Security as a Common Project), kas izveidota Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ietvaros.

8.februārī Minhenē Vaira Vīķe-Freiberga piedalījās pirmajā jaunizveidotās darba grupas sēdē.

Komentāri (542)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu