Līdz Bērziņa lēmumam par dalību prezidenta vēlēšanās vēl jāgaida (101)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Publiskajā telpā ir minēti vairāki kandidāti uz Valsts prezidenta amatu, taču Latvijas iedzīvotājos lielāku interesi gan izraisa jautājums, vai šogad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās kandidēs esošais Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Kā portālam «Apollo» norādīja Valsts prezidenta preses padomniece Līga Krapāne, Bērziņš, vairakkārt atbildot uz žurnālistu jautājumiem, ir teicis, ka savu atbildi par savu kandidēšanu darīs zināmu ne ātrāk kā aprīlī.

Tāpat Krapāne norāda, ka Bērziņš nevilcinās ar sava lēmuma pieņemšanu, jo neviens normatīvais akts neuzliek Bērziņam sniegt atbildi, nekā tas noteikts likumā par «Valsts prezidenta ievēlēšanu» kārtībā. Tādējādi prezidents šobrīd var nesniegt atbildi par savu dalību vēlēšanās.

Tāpat Valsts prezidents ir arī minējis, ka viņš šobrīd koncentrējas uz uzsāktajiem darbiem, uzsāktajām likumdošanas iniciatīvām, kuras Bērziņš uzskata par primārajām, iekams atbildēt uz šo jautājumu.

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu