VNĪ sāk Raiņa muzeja «Tadenava» rekonstrukciju un restaurāciju (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Īstenojot Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta projektu «Raiņa un Aspazijas muzeja atjaunošana», VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) sāk rekonstrukcijas un restaurācijas darbus Raiņa muzejā «Tadenava» Jēkabpils novadā, Dunavas pagastā. Šī gada februārī VNĪ noslēgusi līgumu ar SIA «Modus būve» par darbu veikšanu, aģentūru LETA informēja VNĪ.

Līguma gaitā par 646 749,44 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) līdz 2016.gada martam tiks veikta Raiņa memoriālā muzeja «Tadenava» pilnīga rekonstrukcija un restaurācija.

Tiks atjaunota 1865.gadā celtā dzīvojamā māja un šķūnis, 19.gadsimta divdesmitajos gados celtā dzīvojamā māja «Dāboliņi» tiks pārveidota kā apmeklētāju centrs, tāpat tiks atjaunots muzeja kompleksā ietilpstošais pagrabs un pirts ēka. «Tadenava» ir dzejnieka pirmo dzīves gadu dzīvesvieta.

Raiņa memoriālajā muzejā «Tadenava» vienlaikus var novērot dažādu periodu Sēlijas tautas celtniecības paraugstilus - sēta ir vaļēja plānojuma, brīva, ēkas plānotas taisnā leņķī, skaidu jumtiem, ar viesu un pagalma ieeju, ar kokgriezumiem logu aplodās.

Kā ziņots iepriekš, 2014.gada 31.oktobrī VNĪ projekta gaitā noslēgusi līgumu ar personu apvienību SIA «Baltic Builders Alliance» un SIA «Velve-AE» par Raiņa un Aspazijas vasarnīcas renovācijas un restaurācijas darbu veikšanu J.Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā. Līguma gaitā par 664 004,51 eiro (bez PVN) līdz 2016.gada janvārim tiks veikta 19.gadsimta beigās celtā jūgendstila vasarnīcas kompleksa atjaunošana.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu