Nosauc trīs radošos «Gaismas pils» kafejnīcas nosaukuma variantus (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Februārī izsludinātajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb «Gaismas pils» restorāna nosaukuma radīšanas konkursā kopumā saņemti 783 ideju pieteikumi. Uzvarējušais nosaukums tiks paziņots jūlijā – līdz ar restorāna oficiālo atklāšanu, portālam «Apollo» pavēstīja bibliotēkas Sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Šobrīd LNB un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja SIA «OZRT» – «Svētki jums» pārstāvji izvēlējušies trīs radošus variantus, kuru autori saņems ielūgumus uz «Gaismas pils» kafejnīcas brīvdienu vēlajām brokastīm.

Konkursam pieteikto nosaukuma variantu diapazons ir plašs – tie aizgūti gan no literāriem darbiem, gan ar bibliotēkas saturu saistītiem elementiem. Savukārt skaita ziņā dominējoši ir priekšlikumi, kuru darināšanā izmantots simboliskais vārds «gaisma». Vienlaikus iedvesmojošs izrādījies restorāna dizains, kur redzami koku zaru atveidojumi. Plašā klāstā ir arī dažādu literatūras klasiķu vārdi, seno latviešu dievību un citu folkloras elementu vārdi, interesanti jaunvārdi.

«Vēlos pateikties visiem, kuri iesūtīja restorāna nosaukuma iespējamos variantus. Atsaucība bija patiešām iespaidīga, un liela daļa piedāvāto ideju, mūsuprāt, ir patiešām oriģināla un ar patīkamu humora nokrāsu. Kopā ar bibliotēkas pārstāvjiem esam izvēlējušies desmit, mūsuprāt, radošākos un asprātīgākos nosaukumus. Trīs ideju autoriem dāvināsim ielūgumus uz mūsu vēlajām brokastīm jeb Brančotēku, kas restorānā jau norisinās ik pārnedēļu. Restorāna oficiālā atklāšana notiks jau pavisam drīz – jūlijā, tādēļ aicinām sekot līdzi informācijai Nacionālās bibliotēkas sociālajos tīklos un Gaismas pils restorāna «Facebook» profilā. Pašreiz, kamēr bibliotēkā norisinās Latvijas prezidentūras viesu apkalpošana, esat laipni gaidīti mūsu kafejnīcā, kā arī īpašajos pasākumos,» stāsta SIA «OZRT» – «Svētki jums» pārstāvis Lauris Streņģe.

Radošo un asprātīgo ideju saraksts:

1. «Trīs vīri katlā» (autors: Rolands Kļaviņš)

2. «Lasis Nēģis Bekons» (Arnis Aumeisters)

3. «Gramšķis» (autore: Zuze Krēsliņa-Sila)

«100g gaismas»

«Grāmatu tārps»

«Prātvēders»

«Līdaka Nāk Bārties»

«Laimes lācis»

«Mani zari Tavos matos!»

«Paradīzes Dārzs»

Jau šobrīd darbību uzsākusi LNB restorāna kafejnīcas daļa, piedāvājot bibliotēkas apmeklētājiem gardas uzkodas, pusdienas, smalkmaizītes, kafiju, tēju, atspirdzinošus dzērienus un patīkamu vidi atpūtas brīdim.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu