Graudiņa/Kravčenoka izcīna divas uzvaras Eiropas U-22 čempionāta ievadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien izcīnīja otro uzvaru Majoru pludmalē notiekošajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas U-22 čempionātā.

Latvijas vadošais dāmu pludmales volejbola duets, kas sacensībās izlikts ar pirmo numuru, A grupas otrajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:7, 21:11) sagrāva ar 17.numuru izliktās ungārietes Oršoja Orbāna un Borbāla Harmata.

Ceturtdien Graudiņa/Kravčenoka pirmajā mačā ar 2-0 (21:4, 21:6) sagrāva ar 32.numuru izliktās slovākietes Natāliju Blizmanovu un Andreu Sandanusovu, bet pēdējā grupu spēlē piektdien Latvijas duets tiksies ar nīderlandietēm Katju Stamu un Meksimu van Drīlu no Nīderlandes, kuras izliktas ar 16.numuru.

Pirms tam ceturtdien ar 30.numuru izliktās Varvara Brailko un Anete Namiķe C apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 0-2 (12:21, 6:21) piekāpās turnīra trešajam numuram Leonijai Klinki un Leonijai Kercingerei no Vācijas.

Turpinājumā ceturtdien latvietes spēkojās ar itālietēm Klaudiju Pučinelli un Gaju Traballi, kurām ticis 14.numurs. Šajā spēlē Brailko/Namiķe piedzīvoja zaudējumu ar 1-2 (21:18, 22:24, 11:15).

Piektdien grupu sacensību noslēdzošajā spēlē viņām būs jātiekas ar Frederiki Šadi Jensenu un Sāru Stīfu no Dānijas, kuras izliktas ar 19.numuru.

Savukārt E apakšgrupas pirmajā mačā ar 28.numuru izliktās Vanesa Grosberga un Kristīne Briede spraigā cīņā ar 1-2 (17:21, 21:19, 9:15) piekāpās lietuvietēm Irinai Zobņinai un Ievai Vasiļauskaitei, kuras izliktas ar piekto numuru. Šim Latvijas pārim nākamās cīņas gaidāmas piektdien.

Tikmēr pie favorītiem pieskaitītie Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs ceturtdien tika pie pirmā panākuma A apakšgrupas otrajā mačā, kur ar pirmo numuru izliktie Latvijas sportisti ar 2-0 (21:16, 21:10) droši pārspēja Viljamu Čizmaziju un Patriku Pokopecu no Slovākijas, kuriem piešķirts 17.numurs.

Pirmajā mačā Šmits/Samoilovs ar 1-2 (20:22, 21:14, 14:16) negaidīti piekāpās vien ar 32.numuru izliktajiem norvēģiem Kristianam Rūdam un Emīlam Ostāsam. Piektdien apakšgrupu turnīra noslēgumā viņiem pretī stāsies sacensību 16.numurs Maksims Volejaņins un Maksims Koršakovs no Moldovas.

Vēl puišu turnīrā D apakšgrupā uzvaru pirmajā mačā izcīnīja Aleksandrs Nasonovs/Roberts Kļaviņš, kuriem šajās sacensībās piešķirts 29.numurs. Latvijas pāris pirmajā mačā ar 2-1 (21:19, 16:21, 16:14) pārspēja austriešus Moricu Fabianu Kindlu un Marianu Klafingeru, kuriem ir ceturtais numurs.

Savukārt otrajā duelī Nasonovs/Kļaviņš svinēja uzvaru ar 2-1 (18:21, 21:17, 15:10) pret sacensību 13.numuru Jakobu Brinku un Jesperu Skovmarku no Dānijas.

Noslēdzošajā grupu turnīra mačā viņiem gaidāma tikšanās ar kipriešiem Antoni Liotati un Sotiri Siapini, kuriem piešķirts 20.numurs.

Savukārt zaudējumu pirmajā mačā piedzīvoja arī ar 26.numuru izliktie Rinalds Aišpurs un Rinalds Belerts, kuri G grupas mačā ar 0-2 (16:21, 12:21) piekāpās ar septīto numuru izliktajiem spāņiem Alehandro Uertam Pastoram un Havjeram Uertam Pastoram. Nākamie mači latviešiem gaidāmi piektdien.

Piektdien sāksies izslēgšanas sacensības, bet cīņas par medaļām tiks aizvadītas svētdien.

Lielākās cerības Latvijai šajā turnīrā saistās ar puišu duetu Šmitu un Samoilovu, kuri pērn ieguva bronzas godalgas pasaules U-21 čempionātā, kā arī meiteņu pāri Kravčenoku un Graudiņu - viņas jau 2016.gadā izcīnīja Eiropas U-22 čempioņu titulu.

Katras grupas labākās komandas uzreiz iekļūs Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kamēr otro un trešo vietu ieguvējas sacentīsies pirmajā kārtā. Savukārt ceturto vietu ieguvējām turnīrs būs noslēdzies.

Latvija ir vienīgā valsts šajā turnīrā, kas pārstāvēta ar ar trim duetiem gan puišu, gan meiteņu konkurencē.

Turnīra centrālais laukums spēj pulcēt ap 1600 cilvēku. Skatītājiem ieeja šajā Eiropas čempionātā ir bez maksas.

Augsta līmeņa pludmales volejbola spēles Jūrmalā notiek ik gadu. Pērn notika kontinenta meistarsacīkstes pieaugušajiem, kur par vicečempioniem kļuva pašmāju duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu