Saeimas vēlēšanu iecirkņi būs 45 valstīs (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

To valstu skaits, kurās ārpus Latvijas būs izvietoti vēlēšanu iecirkņi, pieaudzis līdz 45, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.

13. Saeimas vēlēšanu iecirknis būs arī Meksikas galvaspilsētā Mehiko, lēmusi Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Tāpat šonedēļ nolemts izveidot vēl trīs vēlēšanu iecirkņus Lielbritānijā - Birmingemā, Liverpūlē un Mārgeitā.

Ārvalstīs kopumā būs 121 balsošanas vieta, kas apstiprināta pēc Ārlietu ministrijas priekšlikuma. Kā aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa, tas ir lielākais ārvalstīs izveidoto iecirkņu skaits Latvijas vēsturē, un par 23 iecirkņiem vairāk nekā 2014. gada Saeimas vēlēšanās.

13. Saeimas vēlēšanās iecirkņi ārvalstīs būs arī ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Austrālijā, Austrijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Beļģijā, Brazīlijā, Čehijā, Dānijā, Ēģiptē, Francijā, Grieķijā, Gruzijā, Igaunijā, Indijā, Islandē, Itālijā, Izraēlā, Īrijā, Japānā, Jaunzēlandē, Kanādā, Kazahstānā, Korejā, Krievijā, Ķīnā, Lietuvā, Luksemburgā, Moldovā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Somijā, Spānijā, Šveicē, Turcijā, Ukrainā, Ungārijā, Uzbekistānā, Vācijā un Zviedrijā.

Visvairāk vēlēšanu iecirkņu būs ASV - 21, Lielbritānijā - 19 un Vācijā - deviņi. Zviedrijā būs seši vēlēšanu iecirkņi, pieci iecirkņi darbosies Austrālijā un Kanādā, pa četriem iecirkņiem - Īrijā, Krievijā un Norvēģijā, bet divi iecirkņi būs astoņās valstīs - Austrijā, Baltkrievijā, Brazīlijā, Dānijā, Francijā, Itālijā, Spānijā un Šveicē.

13. Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu