Mediji: Putins savulaik Obamam izteicis savdabīgu piedāvājumu (109)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins savulaik gribējis panāk, lai Holivudas aktieris Stīvens Sīgals kļūs par starpnieku sarunās starp Kremli un ASV Balto namu, vēsta «Innopresa», atsaucoties uz publikācijām Rietumvalstu medijos.

Tiek ziņots, ka žurnālisti uzzinājuši vairāk par Putina un ASV prezidenta Baraka Obamas divpusējo tikšanos G8 samita laikā 2013.gadā. Zināms, ka šī abu lielvaru līderu tikšanās bijusi ļoti saspringta, jo Putins esot atteicies turpmāk sniegt atbalstu Sīrijas režīmam.

Tomēr šīs tikšanās laikā Putins esot nācis klajā ar negaidītu priekšlikumu – viņš Obamam piedāvājis, lai Sīgals kļūst par Krievijas oficiālo konsulu Kalifornijā un Arizonā, proti – par potenciālu starpnieku starp Kremli un Balto namu.

Kādreizējie un tagadējie ASV ierēdņi esot atklājuši, ka Putins Obamam stāstījis, ka Sīgals esot vispiemērotākais cilvēks, lai «ASV un Krievijas attiecības novirzītu no bīstamās līnijas». Sīgals esot ASV patriots «līdz kaula smadzenēm», taču vienlaikus viņš «ļoti labi zina Krieviju» (Sīgala vecmāmiņa esot dzimusi Vladivostokā).

Putins savam kolēģim esot sacījis, ka tieši Sigals esot «abu valstu draudzības ideālā emblēma», stāstījušas amatpersonas.

Sīgals esot kategoriski atteicies komentēt šādu informāciju, savukārt Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs esot vien teicis, ka Krievijas prezidents neesot liels Sīgala fans, taču abu starpā valda normāla draudzība.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu