Eksperti prognozē interneta «sabrukumu» (140)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: acaben, CC BY-SA 2.0

Pieprasījums pēc ātrākas datu apmaiņas, straumēšanas pakalpojumiem un daudz jaudīgākiem datoriem rada nopietnu spiedienu uz pašreizējo informācijas tehnoloģiju infrastruktūru, brīdina eksperti, vēsta Lielbritānijas laikraksts «The Mirror», atsaucoties uz ekspertu teikto.

Eksperti prognozē, ka internets pēc apmēram astoņiem gadiem varētu sasniegt tādu pieejamo jaudu piesātinājuma līmeni, kas izraisītu tā sabrukšanu.

Cilvēces arvien pieaugošās prasības attiecībā uz tehnoloģijām šāda pavērsiena iespējamību padara gandrīz nenovēršamu, jo pašreizējā komunikāciju sistēmas struktūra tuvojas savai galējai robežai.

Inženieri, fiziķi un telekomunikāciju nozares pārstāvji norāda, ka pašreizējā datus pārraides infrastruktūra drīz sasniegs līmeni, kad vēl lielākas datu plūsmas apkalpošana kļūst neiespējama.

Pagaidām speciālistiem ir izdevies atrasties nedaudz priekšā pieprasījumam, nodrošinot, ka interneta ātrums pēdējo desmit gadu laikā palielinās aptuveni 50 reizes.

Šīs krīzes novēršana nākotnē varētu būtiski palielināt izmaksas, kas galu galā palielinātu arī telekomunikāciju pakalpojumu lietotāju ikmēneša rēķinus.

Komentāri (140)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu