Pastāv risks, ka 9.maijā varētu notikt atsevišķas provokācijas (234)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle/LETA

Drošības policijas (DP) rīcībā nav informācijas par nozīmīgiem drošības riskiem 9.maija pasākumu laikā, tomēr vienlaikus pastāv iespēja, ka atsevišķas personas var rīkoties provokatīvi un izaicinoši nolūkā pievērst sabiedrības uzmanību savām politiskajām idejām, aģentūrai LETA atzina DP.

Plašākās 9.maija svinības paredzētas Rīgā, pie Uzvaras pieminekļa. Šeit kārtību nodrošinās Valsts un Rīgas Pašvaldības policija, kā arī divas privātās apsardzes firmas «Art-Ekspo» un «Strong Apsardze», aģentūrai LETA pastāstīja biedrības «9.maijs.lv» vadītājs Vadims Baraņņiks (SC).

Uzvaras parkā dežurēs arī sešas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnas, nodrošinot mediķu klātbūtni.

Baraņņiks uzsvēra, ka ar Valsts policiju, kas ir galvenais kārtības nodrošinātājs, sadarbojas ik gadu. «Policija zina, ko sagaidīt,» sacīja Baraņņiks, norādot, ka bažām par provokācijām vai nekārtībām nav pamata.

9.maijā visas dienas garumā tradicionālās svinības par godu nacisma sagrāvei Uzvaras parkā pieteikusi biedrība «9.maijs.lv». Visas dienas garumā parkā būs koncerts, kurā uzstāsies vairāk nekā 500 mākslinieki, tostarp Emīrs Kusturica ar orķestri un grupa «DDT».

Plkst.10 notiks svinīga ziedu nolikšana pie pieminekļa, kam sekos vēstnieku uzrunas. Plkst.18.55 klātesošie ar klusuma brīdi pieminēs Otrā pasaules kara upurus, bet ap plkst.19 plānota Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) uzruna.

Svinības noslēgsies ar salūtu plkst.22.45.

Komentāri (234)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu