Foto: Cilvēki pie Saeimas pauž atbalstu Levitam (69)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns, Apollo

Valsts prezidenta amata kandidāta Egila Levita atbalstam trešdienas rītā Rīgā pie Saeimas nama sapulcējušies aptuveni 50 cilvēki, novēroja aģentūra BNS.

Levits ir Nacionālās apvienības virzīts kandidāts prezidenta amatam.

Akcijas dalībniekiem rokās ir plakāti ar dažādiem uzrakstiem: «Paldies, Dievs visai Latvijas Saeimai, kas šodien vai nu vairos tautas uzticēšanos, vai arī palielinās plaisu starp varu un tautu», «Deputāt, ieklausies savā sirdsapziņā». Tāpat daudziem cilvēkiem rokās ir bukleti ar Levita attēlu.

Tiek arī rībinātas bungas, un ik pa laikam akcijas dalībnieki skandina Levita vārdu. Daļai pasākuma dalībnieku rokās ir baltas rozes.

Pasākums norisinās mierīgi.

Jau ziņots, ka Saeima ārkārtas sēdē trešdien vēlēs Valsts prezidentu, uz šo amatu izvirzīti četri kandidāti - Raimonds Vējonis, Egils Levits, Mārtiņš Bondars un Sergejs Dolgopolovs.

Saeimas sēde sāksies plkst.10.

Aizsardzības ministru Vējoni izvirzījusi ZZS, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Levitu izvirzījusi NA, Saeimas deputātu Bondaru virza Latvijas Reģionu apvienība, bet deputātu Dolgopolovu - «Saskaņa».

Koalīcija līdz šim nav vienojusies par atbalstu vienotam kandidātam. Valsts prezidentu vēlēs slēgtā balsojumā.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu