«Antares Latgale» vadība: Naudas pietiek tikai izdzīvošanai (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zvaigznes no debesīm vairs neķeram, naudas pietiek tikai izdzīvošanai, tā aģentūrai LETA pašreizējo situāciju uzņēmumā raksturo Daugavpilī reģistrētā, divas reizes eksporta aizliegumu pārdzīvojušā zivju fasēšanas uzņēmuma SIA «Antares Latgale» prokūrists Oļegs Marcinkevičs.

«Pēdējo desmit gadu laikā eksporta aizliegumu esam pārdzīvojuši jau divas reizes, pēdējo reizi tas notika pirms trim gadiem. Patlaban strādājam uz vietējo tirgu un par produkcijas eksportu pagaidām nedomājam,» skaidro Marcinkevičs.

Pēc tā vadītāja domām, eksports uzņēmumam, protams, ļautu strādāt ar pavisam citu apgrozījumu, citiem ienākumiem un pavērtu jaunas attīstības iespējas.

«Domāju, ka ne Ķīnā, ne Eiropas Savienībā mūs ar mūsu produkciju neviens negaida. Arī konkurēt ar Ķīnas vai Vācijas ražotājiem ir sarežģīti, jo viņiem ir augstāks darba ražīgums, ko ļauj panākt automātisko pakošanas iekārtu izmantošana. Savukārt SIA «Antares Latgale» šis process organizēts pusautomātiskā režīmā. Lai iegādātos automātiskās iekārtas, ir nepieciešami ievērojami līdzekļi. Šādas investīcijas sevi attaisnotu tikai pie daudz lielāka apgrozījums, nekā uzņēmumam pašreiz ir,» skaidro Marcinkevičs.

SIA «Antares Latgale» prokūrists pieļāva ka uzņēmumam, sākot eksportu, tā produkcijas cena vietējā tirgū varētu samazināties.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, SIA «Antares Latgale» pērn strādāja ar 1,4 miljonu eiro apgrozījumu un 60 000 eiro peļņu. Uzņēmums reģistrēts 1992.gadā. Tā pamatkapitāls ir 142 200 eiro.

Uzņēmums pieder privātpersonām - Jurijam un Staņislavam Bikuļčiem, kā arī Marcinkevičam.

Jau ziņots, ka Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests «Rosseļhoznadzor» paziņojis, ka no 4.jūnija aizliedz zivju un zivju produkcijas importu no Latvijas un Igaunijas.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu