Lēmums par sankciju pagarināšanu Krievijai tiks pieņemts bez apspriešanas, vēsta laikraksts (91)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mariusz kluzniak, CC BY-NC-ND 2.0

Eiropas Savienība (ES) apsver iespēju pieņemt lēmumu par sankciju pagarināšanu pret Krieviju dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē Luksemburgā 22.jūnijā, ziņo laikraksts «The Wall Street Journal».

ES iekšienē veidojas vienota nostāja par nepieciešamību pagarināt sankcijas, kuru darbības termiņš ir jūlija beigas, vēl par pusgadu līdz janvāra beigām.

Sākotnēji bija plānots izskatīt sankciju jautājumu ES samitā, kas notiks 25. un 26.jūnijā. Tomēr tagad pastāv iespējamība, ka šis jautājums tiks atrisināts ārlietu ministru sanāksmē bez jebkādas apspriešanas kā tīri tehnisks jautājums.

Šonedēļ sankciju temats tiks provizoriski apspriests ES dalībvalstu vēstnieku līmenī. Ja nebūs iebildumu, šis jautājums var tikt iekļauts ministru sanāksmes darba kartībā.

Laikraksts vēsta, ka tādā gadījumā izdosies atslogot ES samita darba kārtību, kā arī neizvirzīt šo jautājumu no jauna politisko diskusiju līmenī.

Eiropadome martā pieņēma politisku lēmumu saistīt sankciju režīmu pret Krieviju ar Minskas pamiera vienošanos pilnīgu īstenošanu Ukrainas austrumos. Eiropadomes vadītājs Donalds Tusks ir izteicies, ka lēmums par ES sankciju pagarināšanu pret Krieviju var tikt pieņemts līdz jūnija beigām.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu