Sestdien Mežaparka Lielajā estrādē ģībušas pārsvarā pusaudzes (179)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš, Tvnet

Veselības problēmas sestdien Mežaparka Lielajā estrādē dziesmusvētku ģenerālmēģinājuma laikā bija ne tik daudz mazajiem bērniem, bet pusaugu meitenēm, pirmdien LNt raidījumā «900 sekundes» sacīja izglītības ministre Mārīte Seile.

Tāpat Seile uzsvēra, ka šobrīd svarīgākais nav runāt par viņas demisiju, bet par bērnu veselību.

«Tas nav normāli, ka mēs, pieaugušie, organizējam svētkus bērniem, bet viņiem rodas veselības problēmas,» sacīja ministre.

Kā ziņots, sestdienas vakarā, kad Mežaparka estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, daudziem dziedātājiem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Ņemot vērā minēto, izglītības un zinātnes ministre naktī nolēma atcelt nākamajā dienā paredzēto svētku gājienu, tomēr realitātē gājiens notika un dalībnieki tajā devās brīvprātīgi.

Patlaban visi slimnīcā nonākušie dziesmu svētku dalībnieki no ārstniecības iestādes ir izrakstīti.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki sākās 6.jūlijā, bet noslēdzās vakar. Svētkos piedalījās 37 890 dalībnieki.

Komentāri (179)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu