Komisijas rīcībā esošie materiāli atklāj jaunus iemeslus bērnu masveida ģībšanai Dziesmu svēkos (500)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Iemesls bērnu masveida ģībšanai XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājuma laikā varētu būt saistīts ar Mežaparka estrādē izveidojušāmies bezskābekļa kabatām, liecina Dziesmu un deju svētku izvertēšanas komisijas rīcībā esošā ziņojuma materiāli.

Par to Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» informēja Dziesmu un deju svētku izvertēšanas komisijas vadītāja Evija Papule.

«Mūsu rīcībā pirmajā ziņojumā parādās vairākas lietas. Pirmkārt tas, ka varētu būt izveidojušās bezskābekļa kabatas vietās, kur bērni sajutās slikti. Otrkārt, tiek minēts emocionālais stress, apstākļi ārpus mājas un neparasti dzīves apstākļi, taču netiek minēta ēdiena kvalitāte un nepareiza organizācija, taču tas tiks vērtēts, pārbaudot darba kārtību, vai nav bijusi pārāk liela slodze kā papildus slogs.»

Papule norādīja, ka bezskābekļa kabatas varētu būt izveidojušās saistībā ar straujo gaisa temperatūras krišanos no +21 grāda līdz +14 grādiem.

Jau ziņots, ka XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku.

Sestdien Mežaparka Lielajā estrādē ģenerālmēģinājuma laikā sākās masveida bērnu ģībšana, kā rezultātā tika pārtraukts koncerts un vēlāk naktī pieņemts lēmums atcelt svētku gājienu, lai gan tas notika.

Komentāri (500)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu