Bērnu slimnīcā nosauc iespējamo skolēnu ģībšanas iemeslu (53)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Bērnu ģībšanas iemesls Skolēnu dziesmu un deju svētkos varētu būt stress, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» otrdien sacīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Ieva Puķīte.

Viņa norādīja, ka ir nepieciešams nevis meklēt vainīgos saistībā ar lielo bērnu ģībšanas gadījumu skaitu svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā, bet gan domāt, kā nākotnē samazināt šādu gadījumu skaitu. Ārste arī pauda skepsi par ierosinājumu pirms nākamajiem šāda veida pasākumiem prasīt, lai bērniem būti mediķu izsniegta izziņa par viņu veselības stāvokli.

«Neviena ārsta zīme neglābs no tā, ka bērns nav atpūties vai padzēries,» sacīja Puķīte.

Tāpat viņa pauda, ka svarīgi ir domāt par bērnu fizisko sagatavotību, kas ir «daudz svarīgāk, nekā formāla ārsta zīme».

Jau ziņots, ka Mežaparka Lielajā estrādē ģenerālmēģinājuma laikā sākās masveida bērnu ģībšana, kā dēļ tika pārtraukts koncerts, un vēlāk naktī ministres vadībā tika pieņemts lēmums atcelt svētku gājienu. Šis lēmums netika ievērots un gājiens notika.

Izglītības ministre Mārīte Seile pieļāva iespēju atkāpties no amata XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos notikušo incidentu dēļ, bet pēc tikšanās ar premjerministri Laimdotu Straujumu («Vienotība») paziņoja, ka paliks amatā.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6.līdz 12.jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku. Koncertus apmeklēja 66 600 skatītāju, bet kopā visas norises, ieskaitot mēģinājumus un saistītos pasākumus, apmeklējuši aptuveni 200 tūkstoši interesentu.

Aizvadīto skolēnu dziesmusvētku laikā slimnīcā nonāca 62 bērni, savukārt kopējais bērnu skaits, kuru stāvokli var raksturot kā ģīboni, ir 50, iepriekš informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu