Foto: Cilvēki Krievijā izgāztuvē steidz savākt produktus, kas nav iznīcināti (600)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Krievijā vietās, kur ceturtdien un vakar tika iznīcināti pārtikas produkti, pulcējās cilvēki, lai savāktu iznīcināšanas laikā nesabojātos produktus, vēsta vairāki kaimiņvalsts mediji. 

Žurnālisti novērojuši, ka, piemēram, no kāda atkritumu poligona Smoļenskas apgabalā vietējie iedzīvotāji nesuši prom kilogramiem augļu un dārzeņu.

Izgāztuvē mediji novēroja, ka tajā atrodami persiki un tomāti. Tomāti gan pārsvarā bijuši bojāti, taču persiki bijuši neskarti. Tos vietējie iedzīvotāji steiguši nest uz mājām.

Kā ziņots, Krievijā ceturtdien iznīcinātas 290 tonnas augu izcelsmes produktu un 29,3 tonnas sankciju sarakstā iekļauto dzīvnieku izcelsmes produktu, paziņojis Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais dienests «Rosseļhoznadzor».

Pirmā tika iznīcināta siera partija, kas tika ievesta Belgorodas apgabalā bez dokumentiem. Kravas automašīnu vadītāji nevarēja paskaidrot, no kurienes krava nākusi.

Piektdien produktu iznīcināšana turpinājās, jo kopā konstatētas 407 tonnas nelikumīgi ievestu augu izcelsmes produktu.

Pēdējās aizturētas kravas automašīnas ar augļiem Brjanskas apgabalā. Nektarīniem, persikiem un ķiršiem bijuši Baltkrievijā izdoti fitosanitārie sertifikāti, kas izsniegti, pamatojoties uz Moldovas un Grieķijas reeksporta sertifikātiem, kā arī kravas izcelsmes valsts - Turcijas - sertifikātiem. Tomēr Turcija šo sertifikātu autentiskumu nav apliecinājusi. Kravas kopējais svars ir 270 tonnas.

Kremlis paziņojis, ka nelikumīgi ievesto produktu likvidācija faktiski ir kontrabandas iznīcināšana.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins 29.jūlijā parakstīja rīkojumu, kas paredz iznīcināt pēc 6.augsuta ievestos sankciju sarakstā iekļautos produktus. Tas attiecas uz lauksaimniecības produktiem, sieru un pārtikas produktiem, kas importēti no valstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Krievijas pilsoņiem un uzņēmumiem. Lēmumu par iznīcināšanu pieņems atbildīgie dienesti - «Rospotrebnadzor» un «Rosseļhoznadzor».

Tikmēr Krievijas sabiedrībā vairojas sašutums par valdības lēmumu iznīcināt pārtikas produktus, kas valstī ievesti, apejot Maskavas noteikto Rietumu produktu embargo.

Tīmekļa vietnē «Change.org» petīciju, kurā pausts aicinājums atdot sankciju produktus trūcīgajiem, līdz piektdienas rītam bija parakstījuši vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Komentāri (600)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu