No septembra divās Rīgas skolās likvidēs otro maiņu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No septembra Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, kā arī Rīgas 34.vidusskolā Pārdaugavā tiks likvidēta otrā maiņa, preses konferencē par Rīgas izglītības iestāžu gatavību mācību gadam apliecināja pašvaldības amatpersonas.

Rīgas Centra humanitārās vidusskolas 1. un 2.klases skolēni mācīsies pirmajā maiņā jaunajās telpās Krišjāņa Barona ielā 116.

Tāpat šogad jaunas telpas Katrīnas ielā 5 būs Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes «Ābelīte» audzēkņiem. Ir atvērta arī Rīgas 244.pirmsskolas izglītības iestādes filiāle Marsa gatvē 16, kurā pašlaik turpinās grupu komplektēšana.

Lai nodrošinātu pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, Rīgas dome ir arī noslēgusi sadarbības līgumus ar 118 privātajām izglītības iestādēm. Rīgas pašvaldības līdzfinansējums 132,33 eiro apmērā mēnesī tiek izmaksāts 5477 bērniem.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis preses konferencē pastāstīja, ka sporta centrus un laukumus, kuri iekārtoti ārpus konkrētās izglītības iestāžu telpām, varēs izmantot arī audzēkņi no citām pašvaldības skolām. Šim mērķim pašvaldība plāno konceptuāli sagatavot dokumentu par objektu lietošanas noteikumiem un iespējām. Sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju šāds sporta komplekss ar futbola laukumu, piemēram, izveidots pie Rīgas 31.vidusskolas.

Visiem skolēniem Rīgas sabiedriskajā transportā būs nodrošināta bezmaksas braukšana, ja skolēns ir deklarēts Rīgā, bet mācās citviet. Bez maksas braukt varēs arī tie, kuri Rīgā nav deklarēti, bet mācību iestādi apmeklē Rīgā. Braukšanas atvieglojumi pienākas arī pašvaldības vispārizglītojošo skolu, pirmskolu, interešu izglītības iestāžu, sporta, mūzikas un mākslas skolu pedagogiem.

Tāpat līdz ar šo mācību gadu brīvpusdienas saņems ne vien 1. līdz 3.klases skolēni, bet arī 4.klases skolēni. Tāpat Rīgas pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu ar celiakiju slimiem skolēniem 24 971 eiro apmērā.

Provizoriskie dati liecina, ka kopējais skolēnu skaits šogad īpaši nemainīsies - tas nepārsniegšot 66 500. Par vairākiem simtiem pieaudzis pirmklasnieku skaits, savukārt sešās skolās - Rīgas 19.vidusskolā, Rīga 37.vidusskolā, Rīgas 41.vidusskolā, Rīgas 69.vidusskolā un Rīgas Kristīgajā vidusskolā - šogad nav iespējams komplektēt 10.klasi.

Jaunajā mācību gadā Rīgas pašvaldībā darbosies 115 vispārējās izglītības iestādes, 150 pirmsskolas izglītības iestādes, 11 bērnu un jaunatnes sporta skolas, 13 bērnu un jauniešu interešu centri, deviņas bērnu mākslas un mūzikas skolas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu