Gaidāma Obamas tikšanās ar Putinu (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Baraks Obama tiksies Ņujorkā ANO Ģenerālās asamblejas laikā, ceturtdien paziņojušas abu valstu amatpersonas.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apstiprināja, ka norunāta tikšanās ar Obamu, un kāda augsta ranga ASV amatpersona atklāja, ka tikšanos lūdzis Putins.

«Ņemot vērā situāciju Ukrainā un Sīrijā, neskatoties uz mūsu dziļajām domstarpībām ar Maskavu, prezidents uzskata, ka būtu bezatbildīgi nepārbaudīt, vai mēs varam panākt progresu caur augsta līmeņa tikšanos ar krieviem,» sacīja amerikāņu amatpersona.

Obama tikšanās laikā mudinās Putinu pildīt Minskas vienošanās nosacījumus par pamieru Austrumukrainā, sacīja amatpersona.

Putina pārstāvis neatklāja, kad notiks tikšanās ar Obamu.

Plānots, ka Putins pirmdien uzstāsies ar runu ANO.

Pēdējo reizi Obama un Putins tikās Āzijas un Klusā okeāna reģiona ekonomiskās sadarbības (APEC) samita laikā Pekinā 2014.gada novembrī. Tolaik Peskovs sacīja, ka abi līderi pārmijuši tikai dažus vārdus.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu