Saeimā nepārstāvētā «Latvijas Attīstībai» lūdz atcelt no amata Belēviču (56)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimā nepārstāvētā partija «Latvijas Attīstībai» nosūtījusi vēstuli premjerei Laimdotai Straujumai, prasot atcelt no amata veselības ministru Gunti Belēviču, informēja partijas valdes priekšsēdētājs Juris Pūce.

Partija uzskata, ka ministra ideja nozīmē, ka cilvēki atteiksies veikt steidzamus izmeklējums pie privātā pakalpojumu sniedzēja, kas radīs ķēdes reakciju un ielaistas slimības.

Jau ziņots, ka premjere Laimdota Straujuma ir izdevusi rezolūciju steidzami sniegt skaidrojumu par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo veselības ministra iniciatīvu - valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumu nodalīšanu no maksas medicīnas pakalpojumiem. Premjere telefoniski sazinājusies ar ministru, kurš viņai skaidroja, ka esot pārprasts.

BNS jau rakstīja, ka trešdien no Veselības ministrijas nāca vēstījums, ka maksātspējīgiem pacientiem, kuri būtu uzsākuši maksas pakalpojumu saņemšanu, būtu jāturpina ārstēšanās maksas sektorā. Šādu nostāju Belēvičs pauda tikšanās laikā ar Veselības aprūpes darba devēju asociāciju (VADDA).

Ceturtdien preses konferencē Belēvičs skaidroja, ka nolūks ir panākt, lai ģimenes ārsti izvērtē situāciju, nozīmējot izmeklējumus un kompensējamos medikamentus.

«Tie ārsti, kam nav līgumattiecības ar valsti, saka, ej pie ģimenes ārsta, viņš uzrakstīs valsts kompensējamās zāles vai izmeklējumus. Gribam lūgt ģimenes ārstus ievērot kvotas, ja turpmāk atnāks pie ģimenes ārsta ar lapiņu, varēs apmierināt pacienta vajadzības tikai tad, ja ģimenes ārstam būs kvota,» teica ministrs.

Maksas vizītes laikā ārsts nevar izrakstīt valsts kompensējamās zāles un valsts apmaksātus izmeklējumus.

Uz jautājumu, vai pacientam, kas ir bijis pie maksas ārsta, būs jāturpina ārstēties par maksu, Belēvičs atbildēja: «Ne visos gadījumos, tā skaidrot būtu nepareizi».

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu