Aviokatastrofa Ēģiptē: Nosauc galvenā aizdomās turamā rīcības iemeslu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Krievijas lidmašīnas uzspridzināšu aizdomās turētais «Islāma valsts» iedvesmotājs esot bijušais apģērba importētājs, kurš mēģinājis atriebties par Ēģiptes asiņaino vēršanos pret islāmistiem 2013. gada apvērsuma laikā, vēsta «Mail Online». 

Rietumu izlūkošana dienests 42 gadus veco ēģiptiešu «Islāma valsts» piekritējs Abu Osamu al Masri nosaucis kā galveno aizdomās turamo Krievijas lidmašīnas katastrofas izraisīšanā Ēģiptē.

Viņš esot «Sīnāja provinces» līderis, kurš pagājušajā gadā zvērējis uzticību «Islāma valsts» vadītājam.

Bijušais apģērbu importētājs savulaik studējis 1000 gadu senā valdības atbalstītā Ēģiptes centrā islamticīgajiem.

Tomēr atšķirībā no citiem, kas mācījušies šajā centrā, viņš bijis radikāli noskaņots. «Sīnāja provincē» militāristi mācījuši, kā izvairīties no sagūstīšanas. Viņi iemācījuši precīzi šaut un montēt bumbu, kļūstot par ekspertiem.

Drošības eksperti un izmeklētāji norādījuši, ka visticamāk lidmašīna nav sabojāta «no ārpuses» un «Sīnājas provinces» militāristu rīcībā neesot raķetes, kas spētu notriekt lidmašīnu tik lielā augstumā.

«Sīnājas province» lielākoties esot Ēģiptes «produkts», kas veidots ar mērķi novērst agresiju, kas vērsta pret lielāko daļu arābu valstu desmitiem gadu ilgā laika periodā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu