Kremļa amatpersona atklāj, cik ilgi spēkā būs liegums lidojumiem uz Ēģipti (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs paziņojis, ka aizliegums lidot uz Ēģipti būs spēkā vairākus mēnešus. Šāds lēmums pieņemts drošības apsvērumu dēļ, un arī Lielbritānija pieņēmusi līdzīgus mērus. 

Kā vēsta «Deutsche Welle», Ivanovs noraidīja runas, ka aizliegums lidojumiem uz Ēģipti varētu būt spēkā vairākus gadus. Tiesa, šeit ir jārunā par vairāku mēnešu aizliegumu.

«Tas [aizliegums] būs uz ilgāku laiku. Uz cik ilgu laiku tas būs, nemāku pateikt, bet domāju, ka mēs varam runāt par vairākiem mēnešiem. Mēs apturējām lidojumus uz Ēģipti, lai gan nezinām, kāds ir patiesais katastrofas cēlonis. Tas ir preventīvs solis, lai nodrošinātos pret to, ka šādi gadījumi neatkārtojas,» teica Ivanovs.

Krievijas amatpersona uzsvēra, ka Ēģiptes lidostām vajag vairāk strādāt pie drošības uzlabošanas ne tikai Šarm eš Šeihā, bet arī citās pilsētās, uz kurām lido Krievijas lidmašīnas.

Ivanonvs norādīja, ka Ēģiptes varasiestādēm būtu neiespējams uzdevums mēneša laikā uzlabot drošību lidostās, taču Ēģiptei ir nepieciešams kaut ko darīt lietas labā.

Ēģiptē palikušie vismaz 25 tūkstoši krievu tūristu pēc aizlieguma stāšanās spekā valsti pametuši ar Krievijas kravas lidmašīnām. Arī Lielbritānija ir pieņēmusi līdzīgu lēmumu - uz nenoteiktu laiku britu lidmašīnām ir aizliegts lidot uz Šarm eš Šeihu.

Kā ziņots, 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu