Obama par teroraktu Parīzē: «Debesis ir aptumšojušās» (148)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama svētdien pēc Parīzes teroristu uzbrukumiem paziņojis, ka «debesis ir aptumšojušās,» raksta CNN.

Nākot klajā ar uzrunu G20 samita sākumā Turcijā, Obama paziņoja, ka divu dienu samits ieguvis jaunu svarīguma pakāpi, jo līderiem ir jāizstrādā atbilde slaktiņam.

«Nevainīgu cilvēku nogalināšana ir balstīta sagrozītā ideoloģijā. Tas ir uzbrukums ne tikai Francijai, ne tikai Turcijai, tas ir uzbrukums visai civilizētajai pasaulei,» Obama sacīja tikšanās laikā ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

«Mēs esam vienoti ar franču tautu šajā noziegumā vainojamo medībās un viņu saukšanas pie atbildības,» Obama teica, piebilstot, ka viņš un Erdogans ir diskutējuši par iespējamajiem veidiem, kā stiprināt Turcijas robežu ar Sīriju un bēgļu krīzes stratēģiju.

«Mēs divkāršosim savus pūliņus, strādājot ar citiem koalīcijas locekļiem, lai panāktu miermīlīgas pārmaiņas Sīrijā un likvidētu «Islāma valsti» kā spēku, kas radījis tik daudz sāpju un ciešanu Parīzes ļaudīm,» Obama teica.

Jautāts, vai viņš plāno kādas papildu rīcības pret «Islāma valsti» pēc Parīzes uzbrukumiem, Obama atbildēt atteicās.

Komentāri (148)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu