Nākamnedēļ Rīgā viesosies pasaulē vadošais izglītības eksperts prof. Dž. Osborns (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ no 23. līdz 27.novembrim Rīgā viesosies pasaulē vadošais izglītības eksperts, Stenfordas Universitātes profesors Džonatans Osborns (Jonathan Osborne), lai sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centru (DZM IC) īstenotu semināru ciklu par argumentācijas prasmēm dabaszinātņu izglītībā.

23.novembrī profesors uzstāsies ar publisku lekciju «Kurp virzās dabaszinātņu izglītība nākotnē?». Lekcija notiks 15.00 - 16.30 LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centra zālē «Magnum» (Jelgavas ielā 1, Rīgā) angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā. Dalībnieku skaits ierobežots, reģistrācija lekcijai notiek līdz 19.novembrim. Lekcijas tiešraide LU tiešraižu pirmajā kanālā.

Tuvākajā nākotnē Latvijas skolās plānots ieviest jaunu mācību saturu, kas balstīts kompetenču pieejā - mainīt izglītības pieeju no informācijas nodošanas uz kompetenču apguvi. ASV jauno mācību saturu īsteno jau 30 štatos. Profesors Osborns, ASV jauno dabaszinātņu izglītības standartu un Starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas dabaszinātņu pētījuma (OECD pētījums PISA) vadītājs, lekcijā Rīgā dalīsies ar ASV pieredzi - skaidros, kas ir gaidāmo pārmaiņu pamatā, kādas ir jaunā satura priekšrocības un kāda - ietekme uz mācīšanu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu