Topošā Igaunijas pirmā lēdija atklāj, ar ko Ilvess viņu «šarmē» (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jau rakstījām, ka Igaunijas prezidenta Tomasa Ilvesa Henrika bijusī sieva Evelīna sociālajā vietnē «Facebook» publicēja savu viedokli un nostāju par bijušā vīra jaunajām attiecībām. Bijusī Igaunijas pirmā lēdija lika noprast, ka prezidenta un latviešu ierēdnes Ievas Kupces attiecības ir senākas, nekā šķiet, vēstīja «limon.postimes.ee».

Izrādās, ka tas nav tālu no patiesības. Ilvess un Kupce ir pazīstami jau diezgan sen. Viņus kopā savedusi viņu abu profesionālā darbība, kad 1997.gadā Kupce strādāja Ārlietu ministrijā ar jautājumiem par Baltijas valstu iestāšanos NATO. Viņa atzīst, ka tolaik cilvēku, kuri ticētu, ka tas vispār ir iespējams, bija ļoti maz. Viens no retajiem bijis Ilvess.

Tiesa, viņu abu attiecības bijušas vien profesionālas. Kā Kupce atklāj intervijā portāla «Delfi» galvenajam redaktoram Ingum Bērziņam, tad «liktenīgais zibsnis» noticis šovasar, kad gan Kupce, gan Ilvess palikuši vieni.

Tā kā Ilvesa dzimtās mājas atrodas pie Latvijas robežas, tad abu komunikācija par profesionāliem jautājumiem rezultējusies ar satikšanos. Abi nonākuši pie secinājuma, ka profesionālās vērtības viņus abus vieno arīdzan cilvēciski.

Visvairāk Ievu «šarmējot» Ilvesa lielā mīlestība pret kokiem, kā arī mūzikas gaume un zināšanas par mūziku. Viņa arī uzskata, ka ir liels talants «nepazaudēt dumpīgumu», bet tai pat laikā pieņemt dažādus kompromisus savas valsts interesēs.

Vaicāta par nākotnes plāniem, Ieva atbild, ka var savu karjeru veidot arī ārpus Latvijas. Viņa jau labu laiku mācoties igauņu valodu. «Aiz mīlestības pret otru cilvēku un reizē arī viņa valsti valoda ir kas tāds, kas vismaz pamatlīmenī jāzina. Es mācos ar prieku. Tomass man to nav lūdzis,» viņa atzīstas I.Bērziņam.

Arīdzan Ilvess esot uzlabojis savas latviešu valodas zināšanas un nu jau zinot krietni vien vairāk par vārdu «saldējums».

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu