Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums «Gaidot Gintu»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ģertrūdes ielas teātrī 14.februārī pirmizrādi piedzīvos jaunās režisores Martas Elīnas Martinsones iestudējums «Gaidot Gintu», informēja «Teātra TT» pārstāvji.

Izrāde top sadarbībā ar «Teātri TT», un lomu atveidošana izrādē uzticēta trīs aktrisēm - Madarai Botmanei, Janai Čivzelei un Daigai Kažociņai.

Izrādes «Gaidot Gintu» pamatā ir sarunas ar sievietēm, kuras dalījušās ar saviem stāstiem. Tie ir stāsti par vientulību, cerībām, ilūzijām, abstraktu romantiku un par kādu mitoloģizētu mīlestību, kuras realitātē, iespējams, nemaz nav.

Henrika Ibsena lugā Solveiga apsolīja gaidīt Pēru Gintu atgriežamies no viņa klejojumiem un sevis meklējumiem. Viņa savu solījumu turēja un gaidīja visu dzīvi. No vienas puses, viņa iemieso absolūtu uzticību un šķīstu mīlestību, bet, no otras puses, tas ir skumjš stāsts par sievieti, kuras dzīve ir pavadīta sastingušā stāvoklī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu