Foto: «Eagles of Death Metal» atgriežas ar koncertu Parīzē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu rokgrupa «Eagles of Death Metal» otrdien ar koncertu atgriezusies Parīzē, kur teroristu sarīkotā slaktiņā grupas koncerta laikā novembrī islāma ekstrēmisti noslepkavoja 90 cilvēkus.

Rokgrupa savas Eiropas tūres laikā uzstājās Parīzes koncerta zālē «Olympia».

Pēc teroristu uzbrukumiem 13. un 14.novembrī Parīzē, kuros kopumā tika noslepkavoti 130 cilvēki, «Eagles of Death Metal» solīja drīz atgriezties Francijas galvaspilsētā.

Pašiem grupas dalībniekiem «Bataclan» koncertzālē izdevās paglābties no teroristiem, taču viņu menedžeris kļuva par slepkavu upuri.

Intervijā franču televīzijas kanālam «iTele» «Eagles of Death Metal» solists Džesijs Hjūzs otrdien solīja īstu rokkoncertu, tomēr šo noskaņu nedaudz mazināja pastiprinātie drošības pasākumi, kuru dēļ «Olympia» apkārtnē tika aizliegts iebraukt automašīnām un ierobežota gājēju iekļuve, izveidojot četrus drošības punktus.

Tomēr koncerts bija iespaidīgs un emocionāli uzlādēts, novēroja Vācijas sabiedriskā raidorganizācija «Deutsche Welle» (DW).

Rokgrupa bija uzaicinājusi uz koncertu visus uzbrukumā «Bataclan» izdzīvojušos un bojāgājušo ģimenes locekļus, atstājot tirgošanai tikai aptuveni 500 biļetes.

Hjūzs vairākiem medijiem pirms koncerta norādīja, ka viņu atgriešanās Parīzē trīs mēnešus pēc slaktiņa ir sava veida katarse un arī daudzi uzbrukumā izdzīvojušie koncerta apmeklēšanā saskatīja veidu, kā «pielikt punktu šim murgam».

Viens no izdzīvojušajiem DW sacīja, ka pēc 13.novembra uzbrukumiem atteicies pārstāt iet uz koncertiem un uz šo pasākumu ieradies kopā ar vēl diviem puišiem, kuri piedzīvoja teroristu uzbrukumu.

«Eagles of Death Metal», kas pēc teroristu uzbrukumiem pārdēvēja savu Eiropas koncerttūri par «The Nos Amis Tour» («Mūsu draugu tūri»), uzstājās ar saviem lielākajiem hitiem, sākot ar «I Only Want You».

Vakara gaitā Hjūzs lūdza fanus ievērot klusuma mirkli bojāgājušo piemiņai, pēc tam turpinot uzstāšanos ar grupas populārākajām dziesmām.

Tomēr «Eagles of Death Metal» neizpildīja dziesmu «Kiss the Devil,» kas tika atskaņota tieši tajā brīdī, kad teroristi iebruka «Bataclan» un sāka slepkavot cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu