Ukraina izdod aresta orderi Krimas «premjeram» (131)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Kijevas tiesa izdevusi aresta orderi Krimas «vadītājam» Sergejam Aksjonovam. Lēmums pieņemts saistībā ar Ukrainas uzsākto krimināllietu, kuras ietvaros Aksjonovs nodevis Krievijas īpašumā bērnu nometni «Artek», kas atrodas Krimā.

Kā vēsta medijs «RBK», Kijevas tiesa izdevusi Krimas «premjera» Sergeja Aksjonova aresta orderi. Tiek norādīts, ka autonomās Krimas republikas «vadonis» Krievijas īpašumā nelikumīgi nodevis bērnu nometni «Artek». Ziņojumā teikts, ka Aksjonovam izvirzītas apsūdzības ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā, kā arī nelikumīga varas orgāna radīšanā un vadīšanā, kā arī Ukrainai piederošu īpašumu nodošana Krievijas pārvaldībā.

«Pēc tiesībsargājošo iestāžu principipālās pozīcijas izdots aresta orderis Aksjonovam. Viņam jāpiedalās visos kriminālprocesos, kuros viņš ir kā apsūdzētais,» teikts ziņojumā.

Tiek atgādināts, ka Ukrainas varasiestādes, tāpat kā lielākā daļa pasaules valstu Krimu kā Krievijas sastāvdaļu neatzīst, uzskatot to par «uz laiku okupētu» teritoriju. Ukrainā apsūdzības izvirzītas arī pret Krimas «prokurori» Nataļju Poklonsku, kurai izvirzītas apsūdzības konstitūcijas neievērošanā un valsts varas sagrābšanā.

Komentāri (131)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu