Briti atvēruši «Pandoras lādi» (143)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Briti palīdzējuši virknei populistisku labēju un kreisu partiju Eiropas Savienībā (ES), tas nozīmē, ka viņi ir atvēruši «Pandoras lādi». Līdzīgas kustības sekos gan Austrumeiropā, gan Rietumeiropā. Varam sagaidīt straujākas politiskās izmaiņas Spānijas politikā, sarunā ar portālu «Apollo» piektdienas rītā norādīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V).

Viņš atzina, ka šādu rezultātu nebija gaidījis, cerot uz britu veselo saprātu.

Pabriks uzskata, ka atbildība par notikušo jāuzņemas britu premjeram Deividam Kameronam. Referenduma ideja radās viņam, lai nostiprinātu savu varu partijā, kļūtu par premjeru un uzvarētu vēlēšanās, cerot, ka tas pāries.

«Ja sabiedrība tiek barota ar antieiropeisku noskaņojumu, tad pāris mēnešos diezgan vājas kampaņas laikā ir ļoti grūti sabiedrību pārliecināt par pretējo. Kameronam ir jāatkāpjas,» uzskata Pabriks.

Uz jautājumu, kā «Brexit» atsaucas uz Baltijas valstīm, Pabriks ar nožēlu atzīst, ka Baltijai ir ļoti sāpīgi, ja Lielbritānija nav ES sastāvā.

«Ar britiem esam bijuši ļoti tuvi savā ekonomiskajā domāšanā.Ģeopolitiski Lielbritānija vienmēr bijusi valsts, kurai ir militārā vara. Jā, Lielbritānija joprojām paliek NATO, bet saikne ar ASV var vājināties un Lielbritānijas loma pietrūks arī ārpolitiskās un drošības politikas diskusijās ES iekšienē, arī šādā ziņā mēs esam zaudētāji.

Mēs zaudējam gan ekonomiski, gan ģeopolitiski, gan militāri. »

Komentāri (143)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu