Kāpēc par teroraktu epicentru kļuvusi tieši Francija? (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaule atstāta šausmās – visvairāk apmeklētākā valsts uz planētas pārvērtusies par asiņainu teroruzbrukumu epicentru. Francijā 19 mēnešu garumā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, ko bija paredzēts atcelt 26.jūlijā, tieši pirms riteņbraukšanas sacensībām «Tour de France». Tā vietā ārkārtas stāvoklis ir pagarināts vēl uz trīs mēnešiem, vēsta «News.com».

Masu slepkavībā, kurā tika nogalināti 84 cilvēki, iezīmēja trešo asiņaino teroraktu mazāk nekā divu gadu laikā Francijā. Neviens vēl nav uzņēmies atbildību par slaktiņu Francijas kūrortpilsētā Nicā, taču radies jautājums – kāpēc tieši Francija?

Starptautiskā terorisma eksperts, cilvēks, kas strādā ar Francijas drošības dienestiem Nīls Fērgus uzsver, ka Francija kļuvusi par galveno teroristu mērķi, jo ir liberāla, uz sociālajām vērtībām balstīta valsts. Francija ir Rietumu sabiedrības kultūras šūpulis un Parīze tās centrs. Tieši tāpēc šī valsts izraisa nepatiku teroristos.

Francija ir kļuvusi par mērķi «pašmāju» teroristiem, kuri uzauguši šajā valstī. Džihādistu uzbrukumi Francijā aizsākās jau 90.gados, kad bruņota islāma grupa «GIA» uzsāka uzbrukumu metro dzelzceļa sistēmai.

Jau vēstīts, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu