Kobzons nāk klajā ar visai negaidītu paziņojumu Krimas jautājumā (277)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krimas pievienošana Krievijai, kā arī tās finansēšana kļuvusi par «nepanesamu nastu» Krievijas budžetam, paziņojis PSRS tautas mākslinieks, Krievijas Valsts domes deputāts Josifs Kobzons.

Kobzons, tiekoties ar žurnālistiem no Čitas, nosaucis Krimas finansēšanu par «nepanesamu nastu», vēsta Krievijas medijs RBK.

«Mēs esam uzņēmušies rūpes par nepanesamu nastu - Krimu. Tā ir īstena krievu teritorija, bet to mēs finansējam no mūsu pieticīgā Krievijas budžeta. No tā cieš tādas sfēras kā veselības aprūpe, izglītība, kultūra, kā arī citas svarīgas sfēras,» citēts Kobzons.

Pēc Kobzona vārdiem, varasiestādēm ir nepieciešams pievērst uzmanību kultūras attīstībai, uz kuru tiek tērēti pārāk maz līdzekļu. Finansējuma trūkuma dēļ kultūras darbinieku sfērā plaši tiek izplatīts alkoholisms, narkomānija un noziedzība.

18.septembrī Kobzons atkārtoti tika ievēlēts Krievijas parlamentā no «Vienotās Krievijas» saraksta.

Krima Krievijas sastāvā tika nelikumīgi inkorporēta 2014.gada martā pēc tam, kad februāra beigās Krievijas karaspēks okupēja pussalu.

Kobzons tā paša gada jūlijā tika ievietots Latvijas melnajā sarakstā, un vēlāk tā pat rīkojās arī Ukraina. Viņš ne reizi vien ir viesojies Ukrainas okupētajās teritorijās un ticies ar prokrievisko separātistu vadoņiem.

Komentāri (277)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu