Imigranti Eiropā tiek radikalizēti arī patvēruma meklētāju centros (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Džihādistiem ir viegli iefiltrēties patvēruma meklētāju centros Eiropā un tur radikalizēt imigrantus, ziņo tīmekļa medijs «The Local».

Žurnālists un eksperts terorisma jautājumos Šamss Ulhaks, uzdodoties par patvēruma meklētāju, pagājušajā gadā apmeklēja 35 patvēruma meklētāju izmitināšanas centrus Vācijā, Austrijā un Šveicē.

41 gadu vecais Ulhaks bija 15 gadus vecs, kas viņa ģimene no Pakistānas ieradās uz dzīvi Vācijā.

Apmeklējot patvēruma meklētāju centrus, viņš secinājis, ka drošības situācija tajos ir tik slikta, ka šajos centros ir viegli iefiltrēties džihādistiem, lai radikalizētu to iemītniekus.

Ulhaks noskaidrojis, ka iekļūt patvēruma meklētāju centros ir ļoti vienkārši – lai to izdarītu nepieciešams vien dažas dienas neskūties un piemeklēt kādas ne visai jaunas drēbes.

Dažos patvēruma meklētāju centros tika ņemti viņa pirkstu nospiedumi, tomēr tos pēc tam neviens nav pārbaudījis.

Uzturoties kādā patvēruma meklētāju centrā Šveicē, viņš lūdzis centra amatpersonas pārtraukt patvēruma meklētāja statusa piešķiršanas procedūru.

Pēc tās pārtraukšanas, viņš vienkārši tika izlaists ārā, un pēc tam neviens nav pārbaudījis, vai viņš devies prom no Šveices.

Patvēruma meklētāju centru iemītnieki nereti ir viegls «laupījums» džihādistiem, kas vēlas viņus pievērst terorismam.

Džihādisti izliekas par patvēruma meklētājiem, iesaistās sarunās ar citiem centra iemītniekiem, izturas pret viņiem labi, pērk viņiem ēdienu un pakāpeniski viņus radikalizē, uzsver Ulhaks.

Patvēruma meklētāju centru iemītniekiem mēdz būt garlaicīgi, viņiem ir daudz brīva laika, bet centros valdoši sliktie apstākļi tikai vēl vairāk palielina šo cilvēku neapmierinātību.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu