Hakeri ieslēdz viesnīcas klientus un pieprasa izpirkuma maksu (87)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 準建築人手札網站 Forgemind ArchiMedia, CC BY-SA 2.0

Hakeriem izdevies veiksmīgs kiberuzbrukums viesnīcai Austrijā - viņiem izdevies ielauzties viesnīcas elektronisko atslēgu sistēmā, tādējādi neļaujot simtiem viesnīcas viesu izkļūt no numuriem vai iekļūt tajos, ziņo tīmekļa medijs «The Local». 

Hakeri no viesnīcas «Romantik Seehotel Jaegerwirt» vadības pieprasījuši izpirkuma maksu par viesnīcas viesu «atbrīvošanu.

Izpirkuma maksu kibernoziedznieki pieprasījuši samaksāt digitālajā valūtā «Bitcoin».

Viesnīcas pārstāvji atzīst, ka pieprasītā izpirkuma nauda tikusi samaksāta, bet tagad «Romantik Seehotel Jaegerwirt» par šo incidentu informē sabiedrību, tādējādi vēloties pievērst uzmanību kiberuzbrukumu draudiem.

Viesnīcā «Romantik Seehotel Jaegerwirt» ir moderna elektronisko durvju atslēgu sistēma, tomēr neskatoties uz to, viesnīca piedzīvojusi vairākus kiberuzbrukumus.

Trešais hakeru mēģinājums bijis veiksmīgs un viņiem izdevies pilnībā paralizēt elektronisko atslēgu sistēmas darbību.

Par sistēmas darbības tūlītēju atjaunošanu hakeri pieprasījuši samaksāt 1500 eiro.

«Romantik Seehotel Jaegerwirt» pārstāvji atzīst, ka viņiem nebija izvēles, jo attiecīgajā brīdī viesnīcā bija iesprostoti aptuveni 180 viesi.

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu