Brīdinājums Latvijas iedzīvotājiem Īrijā: Ar viltus īsziņas palīdzību cenšas apkrāpt cilvēkus (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: leppre, CC BY-ND 2.0

«Bank of Ireland» brīdinājusi savus klientus par krāpnieku aktivitātēm pēdējā laikā, vēsta portāls «Baltic-Ireland.ie», atsaucoties uz «Independent.ie».

Banka norāda, ka krāpnieki cenšas iegūt kontroli pār viņu personīgajiem kontiem ar īsziņu palīdzību.

Klientiem tiek ieteikts neatbildēt uz mobilo telefonu īsziņām, kuras it kā tiek sūtītas no bankas, kā arī neklikšķināt uz tajās ietvertajām saitēm.

Par šādām krāpnieciskām īsziņām ziņojuši vairāki cilvēki. Tajās tiek apgalvots, ka viņu konts ir bloķēts, tāpēc nepieciešams mājas lapā iesniegt personas datus. Saite uz mājas lapu ir iekļauta īsziņā.

Šāda krāpšana pazīstama kā «smišings» jeb «īsziņu pikšķerēšana», kad klientam tiek sūtītas īsziņas it kā no bankas vai citas finanšu iestādes. Klienti tiek aicināti pārbaudīt vai atkārtoti iesniegt personisku informāciju, tādējādi krāpnieki mēģina iegūt šos konfidenciālos datus, piemēram, personas bankas konta informāciju.

«Bank of Ireland» apgalvo, ka tās klientu datu bāze nav uzlauzta. Banka brīdina, ka tā nekad nepieprasa saviem klientiem iesniegt pilnu personīgo informāciju ar īsziņu palīdzību vai nedrošā veidā internetā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu