Bildināšanas paradumi: Kāpēc vīrieši metas uz viena ceļa? Kāpēc vajadzīgs gredzens? (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Bildinājumi ir skaists un intīms process starp diviem cilvēkiem, kuri viens otru ļoti mīl. Tradicionāli vīrietis, bildinot mīļoto, metas uz viena ceļa, sniedz gredzenu un vaicā, vai viņa kļūs par viņa sievu? Tomēr vai kādreiz esi aizdomājusies, no kurienes radušās šāda veida tradīcijas?

Izrādās, ka šim paradumam nav viena konkrēta izskaidrojuma, taču pastāv vairāki pieņēmumi.

Vēsturiski vīrieši metās uz viena ceļa lordu un karaļu priekšā, lai izrādītu savus cieņu, paklausību un lojalitāti. Šāds žests tiek piekopts arī reliģiozās ceremonijās.

Tradīcija mesties uz viena ceļa bildinājuma laikā varētu būt ieviesusies tāpēc, ka arī pirms aicinājuma precēties vīrietis mīļotajai izrāda lojalitāti un cieņu, raksta «The Engagement Ring Bible».

Nākamais variants ir praktiskāks - būtu dīvaini, ja vīrietis, kurš pārsvarā vienmēr ir garāks par sievieti, skatoties no augšas, viņai vaicātu par precēšanos.

Taču trešais variants ir padevības zīme - vīrietis, metoties uz viena ceļa, piedāvā sievietei visu, kas viņam ir.

Savukārt saderināšanās gredzena nēsāšanas tradīciju aizsāka Romas pāvests Inocents III. 1214. gadā viņš izsludināja likumu, kas paredzēja, ka pāriem, kuri vēlas precēties, pirms kāzu periodā uz pirksta ir jānēsā gredzens, kas apliecinātu abu saistību, raksta «Indy100».

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu